1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Mehmet Metiner AKP'den Aday Adayı
Başbakan Yıldırım: Tren Kalkmadan Binebilirsin

Başbakan Yıldırım: Tren Kalkmadan Binebilirsin

Başbakan Binali Yıldırım, anayasa değişikliğiyle ilgili "CHP Genel başkanı diyor ki kapımız açık. Biz de kapıyı hiç kapatmadık. Hala vaktin var tren kalkmadan binebilirsin" dedi.

A+A-

Başbakan Binali Yıldırım, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) grup toplantısında konuştu.

Başbakan Yıldırım, konuşmasında anayasa değişikliği, AB ilerleme raporu gibi konulara değindi.

Yıldırım, anayasa değişikliğiyle ilgili "CHP Genel başkanı diyor ki kapımız açık. Biz de kapıyı hiç kapatmadık. Hala vaktin var tren kalkmadan binebilirsin" dedi.

"AB raporu bizi hem üzdü hem rahatsız etti"

Yıldırım'ın konuşmasında satır başları şöyle:

* Türkiye hakkında bugünlerde AB çevrelerinde bir takım olumsuz beyanlar birbiri ardında devam ediyor. Bunlar bilgiye dayanmayan, objektiflikten uzak yaklaşımlardır. PKK’ya, FETÖ’ye kucak açanlar, terörist başının posterlerini duvarlarında asanlar Türkiye’ye ayar vermeye çalışamazlar. Tercihini yapsın Türkiye ile mi yürüyecek yoksa Türkiye’nin düşmanlarıyla mı?

* Şimdi AB tutturmuş “terör yasasını değiştirin” diyor. Terörle bu mücadele sürerken nedir bu? Terör örgütlerinin telkiniyle bunu bize söylüyorlar. AB’nin son açıkladığı rapor bizi hem üzmüş hem de rahatsız etmiştir. Milletimiz AB büyükelçilerinin HDP grubunda verdikleri o trajikomik fotoğrafı asla unutmaz.

Rejim tartışması 1923'te bitti

* Türkiye’nin yapay gerilimlerle bir yere gidemeyeceği aşikardır. Bunu ne yazık ki CHP öteden beri anlamıyor ya da anlamamazlıktan geliyor. Defalarca Sayın Kılıçdaroğlu’na çağrıda bulundum. Gelin Türkiye’nin ihtiyacı olan adımları beraber atalım. Şimdi rejimi değiştirecekler diyor. Rejim tartışması 1923’te bitti. Cumhuriyeti tartışan kimse yok. Olsa da önünde ilk çıkan AK Parti olur bunu da bil. 

* Anayasa değişikliği konusunda önemli bir aşamaya geldik. Ana muhalefet partisi başkanlık sistemine karşı olduğunu belirtti ve kenara çekildi. MHP her ne kadar parlamenter sistemden yana olduğunu belirtse de şu anda ki durumun sürdürülebilir olmadığı konusunda bizimle mutabık olduğunu ifade etti.

*Bunun üzerine çalışmaları biraz daha ilerlettik. Hükümet değişikliği ile sınırlı anayasa değişikliği konusunu meclise getirmeye karar verdik. Nihai kararı da her zaman olduğu gibi millet verecek. CHP Genel başkanı diyor ki kapımız açık. Biz de kapıyı hiç kapatmadık. Hala vaktin var tren kalkmadan binebilirsin. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.