1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Chp Antalya’da Toplanıyor
Başbakan Binali Yıldırım Diyarbakır'da

Başbakan Binali Yıldırım Diyarbakır'da

"Suriye'nin kuzeyinde yapay bir devlet kurulmasına asla ve asla geçit verilmeyecek" diyen Başbakan, belediyelere kayyum atanması konusunda "hesap verecekler, yağma yok" dedi. Bölgeye yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi.

A+A-

Başbakan Binali Yıldırım'ı, Diyarbakır Havalimanı'nda Vali Hüseyin Aksoy, Emniyet Müdürü Adnan Taşdan ve diğer ilgililer karşıladı.

Yıldırım, Diyarbakır Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi'nde, ''Doğu ve Güneydoğu Yatırım-Destek Hamlesi'' programında konuşma yaptı. Konuşmasında “terör örgütlerini” yok edeceklerini söyledi.

Yıldırım konuşmasına "Salonun adı, Cahit Sıtkı Tarancı da Diyarbakır'ın evladı. Bir şiiriyle başlayayım" diyerek Şairin "Bir memleket isterim" adlı şiirini okudu.

"Memleket isterim.
Gök mavi, dal yeşil, tarla sarı olsun;
Kuşların çiçeklerin diyarı olsun. Memleket isterim.
Ne başta dert, ne gönülde hasret olsun;
Kardeş kavgasına bir nihayet olsun.
Memleket isterim.
Ne zengin fakir, ne sen ben farkı olsun;
Kış günü herkesin evi barkı olsun.
Memleket isterim.
Yaşamak, sevmek gibi gönülden olsun;
Olursa bir şikâyet ölümden olsun."

Yatırımlar

Bölgeye yapılan yatırımlar hakkında bilgi veren Yıldırım:

"Yatırımlar için cazibe merkezi haline getirecek adımları atıyoruz. Terörden zarar gören 7 merkez için 10 milyarlık yatırım yapıyoruz. Sadece Diyarbakır Sur için 1.9 milyarlık yatırım yapıyoruz.

"Şırnak, Cizre, Silopi için 7,5 milyarlık yatırım yapacağız. Hendek siyasetinde vatandaşı devlete karşı isyana çağıran kanlı PKK terör örgütünün bu çağrısına kulak vermeyen bütün vatandaşlarımızı gönülden kutluyorum. Yapacağımız her iş plan ve projelere uygun yapılacak. Nerede; Sur'da. Bunun aksini söyleyenler yapılanları engellemek istiyorlar. Toplu konut, çok katlı binalar Sur'da yapılmayacak. Sur'un tarihi dokusunu gözümüz gibi koruyacağız. Diyarbakır'ın en güzel tarihi, kültürel mirasıdır. Sur'un 6 mahallesini bu alçak PKK terör örgütü tarumar ettiler."

Yıldırım çözüm sürecinin bitişi hakkında ise şunları söyledi: 

"Bütün terör örgütlerini yok edeceğiz. Terör örgütünü milletimizle aramızdan süpürüp atacağız. Bu ülkeyi bölmek isteyenler, vatanımızın bütünlüğünü parçalamak isteyenler asla çözümün bir parçası değildir, olamazlar. Çözüm milletin ta kendisidir. Çözüm vatandaştır."

Türkiye’nin büyük tehlikeyle karşı karşıya olduğunu söyleyen Yıldırım, operasyonların “Türkiye'nin her karış toprağında” süreceğini belirtti.

“Suriye’de yapay devlete geçit yok”

Suriye’de yapılan operasyon hakkında ise, "DAEŞ, YPG, PYD terör örgütü ülkemize zarar vermeyecek hale gelirse o zaman tekrar geri döneriz. Uluslararası terör tacirlerine hizmet edecek bir projeye, Suriye'nin kuzeyinde yapay bir devlet kurulmasına asla ve asla geçit verilmeyecek" ifadelerini kullandı.

Belediyeler hakkında

Belediyelere kayyum atama konusunda ise:

"Vatandaşa belediye hizmeti vermek üzere seçilen herkes hukuka uymak zorundadır. Halkın iradesini, devletin imkanlarını terör örgütlerine tahvil edenler mutlaka karşılığını görecekler. Burada, hukuka uygun görev yapan, terör örgütleriyle iş birliğine girmeyen belediye başkanlarının, meclis üyelerinin, yerel yöneticilerin endişe etmesine hiç  gerek yoktur. Onlarla ilgili hiçbir işlem yapılmayacaktır. Ama bütün imkanları, bulunduğu şehre altyapı hizmeti yapsın, üst yapı hizmeti yapsın diye gönderilen paraları terör örgütüne aktaran, terör örgütüne lojistik destek verenler bu yaptıklarının hesabını verecek, yağma yok."

Başbakanın heyeti

Başbakan Yıldırım'a Diyarbakır ziyareti sırasında, Başbakan Yardımcıları Nurettin Canikli ve Veysi Kaynak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile çok sayıda milletvekili de eşlik ediyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.