1. HABERLER

  2. BÖLGEDEN

  3. Ardahan'da 'Kafkas Arısı' Çalıştayı
Bakanlar Çıldır’da Okul Açılışı Yaptı

Bakanlar Çıldır’da Okul Açılışı Yaptı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın katılımıyla Çıldır İmam Hatip Lisesinin açılışı yapıldı.

A+A-

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın katılımıyla Çıldır İmam Hatip Lisesinin açılışı yapıldı.

Ilgar Tüneli Temel atma törenine katılan bakanlar daha sonra Çıldır İmam Hatip Lisesinin açılışını gerçekleştirdiler.

Çıldır Yıldırımtepe mevkisinde Çıldır Kaymakamı Bedirhan İmamoğlu, Çıldır Belediye Başkanı Kemal Yakup Azizoğlu, AK Parti Çıldır İlçe Başkanı Ahmet Rıfat Vural ve çok sayıda vatandaş tarafından karşılan Bakan Arslan ve Yılmaz, vatandaşlarla tokalaştıktan sonra açılışı gerçekleştirmek için Çıldır İmam Hatip Lisesine geçtiler.

Çıldır İmam Hatip Lisesi bahçesinde düzenlenen açılış programında ilk konuşmayı AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay yaptı. Atalay eğitimin önemine değinerek, "İmam Hatip okulları, bir halk hareketidir, halkın eğitime kendi adına sahip çıkma gayretidir. Türkiye’nin dini, ilmi, kültürel ve sosyal hayatında çok mühim yeri olan imam hatip okullarımız bugün de başka diğer okullarımız gibi güzide bir neslin yetişmesine vesile oluyor" dedi.

Vekil Atalay’dan sonra konuşma yapan Ardahan Valisi İbrahim Özefe’ de, "Ardahan’da eğitim alanında büyük aşamalar kaydedildi. İlimiz olsun ilçelerimiz olsun okullarımızın standartları son derece yüksek. Bunda emeği olan herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan programda yapmış olduğu konuşmada, "Türkiye’nin en büyük sınır kapılarından birine sahip olan Çıldır’da yatırımlarımız devam ediyor. İlçe ve bölge için büyük önem arz eden Çıldır Gölünü turizme kazandırmak için çalışmalar yapacağız. Kars Çıldır arasındaki yolun Arpaçay’a kadar olan kısmını tamamladık. Arpaçay Çıldır arasını da kalan kısmınında ihalesini yaparak bu yıl yapımına başlayacağız. Ardahan Çıldır Aktaş Sınır Kapısı güzergahında bulunan bölünmüş yolun 19 km lik bölümü tamamlanmış. Araçla seyahat ederken bu yolun tamamlanmış halini beni çok mutlu etti. Son derece kaliteli ve muntazam bir yol olmuş. Bu yılla birlik kalan kısım ve Mozeret tüneli tamamlandığında Çıldır çok farklı yerlere gelecek. Bu bölgeler serhat şehri ve ecdat bu toprakları. Vatan yapmak için can verilmiş, kan dökülmüş. Bu özelliğimizden vazgeçecek halimiz yok, biz sınırı beklemeye serhat şehri olmaya devam edeceğiz. Ama biz bu konumumuzdan yararlanacağız. Serhat şehirleri olarak Türkiye’nin Orta Asya’ya açılan kapısı olarak, bu konumuzdan yararlanacağız. Bu bölgeler canlanacak. Bu bölge göç veren değil, tam tersine göç alan bir bölge olacak". şeklinde konuştu.

Bakan Arslan, Cumhurbaşkanlığı hükumet sistemine ilişkin ise, "Şimdi yaptığımız iki başlılığı ortadan kaldırmak" diyerek, "Eğer iki başlılık olmazsa, eğer tek merkezden bu ülke yönetilir ise, eğer vesayet odakları olmazsa, eğer bürokratik oligarşi olmazsa biz çok daha hızlı gelecek hedeflerine yürürüz. Bu ülkeyi muasır medeniyetler seviyesine götürürüz ve biz ülke olarak bulunduğumuz coğrafyada daha fazla mağdurun, mazlumun hamisi oluruz. Daha fazla kendi milletimizin, memleketimizin menfaatine davranırız. Dünyanın menfaati neyi gerektiriyorsa bize ona göre davranın diyenlerin sözünü dinlemediğimiz için bu sıkıntıları yaşıyoruz. Bu sıkıntıları yaşamamak için, terör örgütlerinin bu kadar hortlayarak başımıza bela olmaması için, köklerinin kazınması için bizim inşallah bu değişikliğin arkasında durup çok daha güçlü olmamız lazım. Sizden istediğimiz şu? Çocuklarımızın geleceği için, istikbalimiz ve istiklalimiz için, dünyadaki mazlumlara ve mağdurlara hamilik etmek için ve 2023 hedefleri için bizim yanımızda olun" dedi.

Açılış töreninde konuşan Milli Eğitim Bakanımız İsmet Yılmaz ise, "Biz eğitimi her şeyden daha çok önemsiyoruz. Bu yüzden bütçenin en büyük payını eğitime ayırıyoruz. Savunmada, sağlıkta diğer konularda hepsi eğitimden sonra gelir. 2002 yılında eğitime ayırdığımız pay bütçenin yüzde 10’uydu. 11 milyar ayırmıştık. Şimdi ise 122 milyar ayırdık. Bu da bütçenin yüzde 20’sine tekabül ediyor. Eğitimin kilidi öğretmenlerdir. Bu bakımdan öğretmenlerimize büyük imkanlar tanıdık. Öğretmen sayısını artırdık. Mali durumlarını da geçmişe kıyasla iyileştirdik. 2002 yılında bir öğretmene ayda ek dersleri ile birlikte 400 dolar ödeniyordu. Şimdi ise 940 dolar ödeniyor. Ben bugün açılışını yaptığımız bu eğitim kurumun hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

Çıldır İmam Hatip Lisesinin açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından bakanlar ve misafirleri okulu gezerek ders gören sınıfları ziyaret ettiler. Sınıflarda öğrencilerle sohbet eden bakanlar daha sonra Çıldır İmam Hatip Lisesi Pansiyonunda Çıldır Belediyesinin kendileri ve misafirler için hazırlatmış oldukları yemeğin ardından ilçeden ayrıldılar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.