1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars Şehir Sineması'nda BU HAFTA
Bakan Numan Kurtulmuş, Ani’de

Bakan Numan Kurtulmuş, Ani’de

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile geldiği Kars’ta Ani Antik Kent’ini gezdi.

A+A-

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, UNESCO Dünya Mirasındaki Ani'de incelemelerde bulundu.

Çeşitli programlara katılmak üzere Kars'a gelen Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş'u Kars Harakani Havalimanı'nda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, Kars Valisi Rahmi Doğan, AK Parti KarsMilletvekili Yusuf Selahattin Beyribey, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, il protokolü ve vatandaşlar karşıladı.

Arslan ve Kurtulmuş, karayoluyla kent merkezine 48 kilometre uzaklıktaki Arpaçay vadisinde, Türkiye-Ermenistan sınırında bulunan Ani'yi ziyaret etti.

Bakanlar Arslan ve Kurtulmuş, burada İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, Kars Müze Müdürü Necmettin Alp ve kazı başkanı Prof. Dr. Fahriye Bayram'dan Ani hakkında bilgiler aldı.

Bakanlar Arslan ve Kurtulmuş, Ani'de Ebu-l Manuchr Camisi'ni ziyaret etti. Bakan Kurtulmuş, burada fotoğraf makinasını alarak Tarihi İpek YoluKöprüsü'nün fotoğrafını çekti.

Bakanlar Arslan ve Kurtulmuş, ardından yerleşkedeki kiliselerde de incelmelerde bulundu.

Ziyaretin ardından çıkışta Ani köylüleri tarafından Bakanlar Arslan ve Kurtulmuş'a yöresel çeçil peyniri ve kete ikram edildi.

11. ve 12. Yüzyıla ait İslam Mimarisi eserlerini de barındıran ve 2012'de UNESCO tarafından Dünya Mirası Geçici Listesi'ne dahil edilen Ani Örenyeri, 15 Temmuz 2016'da Dünya Mirası olarak tescil edilmişti.

Bakan Numan Kurtulmuş, Ani’de

Bakan Numan Kurtulmuş, Ani’de

Bakan Numan Kurtulmuş, Ani’de

Bakan Numan Kurtulmuş, Ani’de

Bakan Numan Kurtulmuş, Ani’de

Bakan Numan Kurtulmuş, Ani’de

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.