
Bahçeli'den Süreç Mesajı.. Anadolu Huzura Kavuşana Kadar Kararımız Net!
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Anadolu huzura, Öcalan umuda, Ahmetler makama ve Demirtaş yuvasına dönünceye kadar kararımız net.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM’de partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada “Terörsüz Türkiye” sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Bahçeli, süreci baltalamaya çalışanlara sert sözlerle yüklenirken, Türkiye’nin hem içeride hem bölgede yeni bir döneme girdiğini vurguladı.
“TERÖRSÜZ TÜRKİYE HEDEFİNDEN TAVİZ YOK”
PolitiKARS’ın haber sitelerinden derlediği bilgilere göre; MHP lideri Bahçeli, konuşmasında “Terörsüz Türkiye” ve “Terörsüz Bölge” hedeflerinin Türkiye’nin temel stratejisi olduğunu belirterek, bu sürece karşı çıkanların bilinçli şekilde ülkenin istikrarını hedef aldığını söyledi. Bahçeli, “Bu hedefleri sabote edenler maksatlidir, marazlıdır ve millet aleyhine tertip içindedir. Demokrasi, birlik ve dayanışma kültürüyle güçlenir. Yapay krizler üretmek, olmayan tıkanıklıklardan söz etmek sorumsuzluktur” ifadelerini kullandı.
Demokratikleşmenin sağlam temeller üzerinde yükselmesi gerektiğini vurgulayan Bahçeli, güçlü bir hukuk düzeni ve toplumsal mutabakatın kalıcı barışın anahtarı olduğunu dile getirdi.
“SURİYE’DE YENİ BİR DÖNEM BAŞLADI”
Suriye’de yaşanan gelişmelere de değinen Bahçeli, bölgedeki sürecin Türkiye’ye taşınarak Kürt yurttaşların provoke edilmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi. Kürt halkı ile YPG’nin özdeşleştirilmesini “ağır bir gaflet” olarak niteleyen Bahçeli, Suriye’de yeni bir siyasi ve idari denklem oluştuğunu ifade etti.
Bahçeli, 30 Ocak 2026’da Şam yönetimi ile Suriye Demokratik Güçleri (SDG/QSD) arasında yapılan anlaşmaya dikkat çekerek, bu mutabakatın askeri ve idari yapıların Suriye devletine entegrasyonunu öngördüğünü, bunun da Suriye’nin egemenliği ve istikrarı açısından olumlu bir gelişme olduğunu söyledi.
“PKK’NİN SİLAHLARI BIRAKMASI TARİHİ BİR AŞAMADIR”
Bahçeli, PKK’nin kurucu önderliği tarafından 27 Şubat 2025’te yapılan çağrının ardından örgütün silah bırakma sürecine girdiğini ve bu sürecin hem Türkiye hem de Suriye açısından önemli bir eşik olduğunu belirtti.
“Verilen sözlerin arkasında duruldu. Silahlar bırakıldı, örgüt lağvedildi. Bu çağrı, örgütün tüm uzantıları için bağlayıcı oldu” diyen Bahçeli, bu aşamadan sonra herkesin sürece saygı göstermesi gerektiğini ifade etti. Provokasyon ihtimaline karşı da dikkatli olunması çağrısında bulundu.
“ERKEN SEÇİM GÜNDEMDE YOK”
CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in açıklamalarını da eleştiren Bahçeli, erken seçim tartışmalarına net bir dille kapıyı kapattı. Bahçeli, “Seçimin ne zaman yapılacağı bellidir. Erken seçim diye bir şey asla gündemde yer almayacaktır” dedi.
Bahçeli, Suriye’nin toprak bütünlüğünün sağlanmasından rahatsızlık duyan siyasi yaklaşımların Türkiye’nin çıkarlarıyla örtüşmediğini savundu.
“ABD’NİN İRAN’A SALDIRI İHTİMALİ KABUL EDİLEMEZ”
Dış politikaya ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Bahçeli, ABD’nin İran’a yönelik olası askeri müdahalesini sert sözlerle eleştirdi. Böyle bir saldırının tüm bölgeyi ateşe atacağını söyleyen Bahçeli, “ABD’nin İran’ı vurması emperyalist bir vandallık olur. Hiçbir ülkenin başka bir devleti bu şekilde hedef alma hakkı yoktur” dedi.
“EPSTEIN BELGELERİ MANİDAR BİR ZAMANDA ORTAYA ÇIKTI”
Jeffrey Epstein belgelerine de değinen Bahçeli, skandalın zamanlamasına dikkat çekerek, küresel ölçekte kirli ilişkilerin ve güç mücadelelerinin yeni bir boyut kazandığını söyledi. Bahçeli, bu belgelerin sadece bireysel suçları değil, sistematik bir ahlaki çöküşü gözler önüne serdiğini ifade etti.
“ANADOLU HUZURA KAVUŞANA KADAR KARARIMIZ NET”
Konuşmasının sonunda MHP’nin çizgisinden sapmayacağını vurgulayan Bahçeli, “Biz siyaseti milletimize hizmet için yapıyoruz. Bu vatan hepimizindir. Anadolu huzura, Öcalan umuda, Ahmetler makama ve Demirtaş yuvasına dönünceye kadar kararımız nettir” diyerek sözlerini tamamladı.





HABERE YORUM KAT