1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Yıldırım: 'Değişikliği Teklifi Bu Hafta Meclis’e Gelecek'
Bahçeli’den Erken Seçim Çağrısı

Bahçeli’den Erken Seçim Çağrısı

MHP lideri Bahçeli cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri için 'Türkiye'nin 2019'u beklemesi mümkün değil' dedi. Bahçeli daha önce de erken seçim istemiş Meclis dışında kalmıştı.

A+A-

Partisinin grup toplantısında milletvekillerine seslenen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Türkiye'nin 3 Kasım 2019'u beklemesi bu şartlarda mümkün değil" diyerek önce erken seçim çağrısı yaptı, ardından da tarih verdi. Bahçeli, Malazgirt Meydan Muharebesi'nin tarihini kast ederek 'Seçim 26 Ağustos 2018'de olsun' dedi. 

'SEÇİMLER İÇİN 3 KASIM 2019'U BEKLEMEK MÜMKÜN DEĞİL'

Bahçeli şöyle konuştu: "Türkiye'nin bu ağırlığın altında daha fazla kalması, 3 Kasım 2019'a kadar sabırla dayanması mümkün değildir. Ülkenin, sistem tartışmalarıyla boğulmak istendiği bugünkü şartlar altında 3 Kasım'a istikrar ve dengeyle ulaşması zorlaşmaktadır... Milli mutabakatın titizlikle koprunması, hedeflere varması elzemdir. İtitfakın selameti ve başarısı için de toplumsal dinamikleri tayin eden unsurların analiz edilmesi ve iyi hesapların yapılması ihtiyaçtır."

'CHP'NİN OTURMA EYLEMİ BEYHUDEDİR'

CHP'nin referandumun 1'inci yıldönümünde oturma eylemi yaparak toplumsal huzura ve milli iradeye virüs aşılamaya çalıştığını söyleyen Bahçeli, bunların beyhude bir çaba olduğunu belirtti ve şunları söyledi:

"CHP''nin OHAL bahanesiyle 81 ilde düzenlediği oturma eylemi, fikren sakat, ahlaken sakıncalı, ruhen hastalıklıdır. Yürüdüler olmadı, şimdi de oturmaya başladılar. Bunlar oturdukları zaman kalkmayı bilmezler, kalktıkları zaman yürümeyi beceremezler. CHP, bırakın oturmayı ister amuda kalksın, ister parende atsın, ister ipe çıksın cambazlık yapsın yine yararsız, yine beyhudedir. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminden dönüş olmayacaktır. CHP'nin küçük aklı, iç ve dış tehditler tümüyle ortadan kalkana kadar da OHAL'e engel olamayacaktır."

'SAVAŞTA GERİ ADIM VE TAVİZ YOK'

Zeytin Dalı Harekatı hakında da konuşan Bahçeli savaşa karşı her türlü arayışa kapalı olduklarını söyledi: Taviz yoktur, geri adım yoktur mücadeleden dönüş yoktur. Müzakere ve mütareke arayışları kapalıdır. And olsun milletçe kazanacağız. Yarının güçlü Türkiye'sini inşa etmek hepimizin asli sorumluluğudur."

BAHÇELİ 2002 YILINDA ERKEN SEÇİM İSTEDİ, MECLİS DIŞINDA KALDI

2002 yılında MHP, DSP ve ANAP koalisyon hükümetinde Başbakan Yardımcısı olan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, erken seçim çağrısı yapmıştı. Bahçeli erken seçimin 3 Kasım 2002 tarihinden sonraya ertelenmesi durumunda hükümette olmayacaklarını açıklamıştı. Bahçeli’nin çağrısı üzerime erken seçim 3 Kasım 2002 tarihinde yapıldı. Bahçeli bu seçimde meclis dışında kalırken, AKP bu seçimde meclise girdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler