1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. HDP | Gergerlioğlu’un Milletvekilliği Düşürüldü
Bahçeli: Öcalan Avukatlarıyla Görüşsün

Bahçeli: Öcalan Avukatlarıyla Görüşsün

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, PKK lideri Abdullah Öcalan'ın avukatı ile görüşmesi gerektiğini söyledi.

A+A-

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçim tartışmalarıyla ilgili yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi. PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın açıklamalarına ilişkin sorulan bir soru üzerine Bahçeli, “Bana sorarsanız avukatıyla görüşsün” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçim tartışmalarına ilişkin yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu dokunulmazlığını kaldırmaya çağırdı. “İmamoğlu’ndan bir lider mi doğuyor?” sorusunu yanıtlayan Bahçeli, “Liderliği bu kadar basite almamalı” cevabını verdi. Bahçeli, sanatçıların İmamoğlu’na desteği için de, “Türkiye’de televizyonlar olmayan sanatçıları olur hale getiriyor. Onları dikkate almıyorum” yanıtını verdi. Bahçeli, komedyen Cem Yılmaz’ın desteği için de “Cem Yılmaz’ı bundan sonra sevemem” yorumunu yaptı. Bahçeli, Galatasaray Divan Kurulu Üyesi Hayri Kozak’ın konuşmasını ise, “Galatasaray yönetimi o şahsı aforoz etsin” çağrısında bulundu. 

 

ÖCALAN AVUKATLARIYLA GÖRÜŞSÜN 

 

Bahçeli, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun dokunulmazlığının kaldırılmasını, kendisinin istemesinin demokratik açıdan daha ahlaki olduğunu da söyledi. PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın avukatlarıyla görüşmesi için sorulan bir soruya ise, Bahçeli, “Bana sorarsanız avukatıyla görüşsün” cevabını verdi. Bahçeli, sorulan soru üzerine, “Tabii HDP seçmeniyle Kürt kökenli kardeşlerimizi birbiriyle karıştırmamak lazım. Yorumu o şekilde ele aldığımız zaman;  HDP’nin oylarının hepsini Cumhur ittifakına kanalize edecek bir taviz politikası takip ediliyor gibi bir anlayış ortaya çıkar ki bu doğru değildir. Bu bir talep meselesidir. Avukatıyla uzun yıllar görüşememesinin ısrarlı bir şeklidir. Bir hanımefendi milletvekilinin cezaevinde 160 günden beri ölüm orucu tutmuş olmasındandır. Böyle bir durum karşısında Sayın Cumhurbaşkanının ifade ettiği şekliyle; çözüm sürecini kapsamayan ama avukatının talebine verilen bir cevaptır. Bana sorarsanız avukatıyla görüşsün” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler