Bahçeli: AKP'nin Anayasa Metni Tarafımıza İletildi

Bahçeli: AKP'nin Anayasa Metni Tarafımıza İletildi

MHP Genel Başkanı Bahçeli, AKP'nin Anayasa hazırlık metninde "Cumhurbaşkanı" ifadesinin geçtiğini söyledi.

A+A-

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AKP) Anayasa hazırlık metninin kendilerine iletildiğini söyledi.

Bahçeli’nin konuşmasında Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekillerinin tutuklanması, Avrupa Birliği İlerleme Raporu, Trump’ın Amerika Birleşik Devletleri Başkanlığı’na seçilmesi gibi konular öne çıktı.

Anayasa teklifi

"Bu süreçte CHP naz etmemeli, kapris yapmamalı, geri durmamalıdır. Başbakan'a kapıları açıksa ki öyle söylüyorlar, 'teklifi bir de biz görelim' diyorlarsa, buyursunlar kafa kafaya verelim, el ele, omuz omuza, gönül gönüle fiili açmazı giderelim.

"AKP'nin anayasa hazırlık metni tarafımıza resmen iletilmiştir. Katıldığımız ve katılmadığımız maddeleri tek tek belirliyoruz. Ardından partiler arasında kurulacak bir komisyonda, üzerinde mutabık kaldığımız değişiklik önerilerini süratle ve en kısa sürede Meclis Genel Kuruluna getirmeyi umuyor ve bunu amaçlıyoruz.

“Başbakan'la görüşmelerimiz makul ve mantıklı gelmiştir. Kendi düşünceleri doğrultusunda hazırladıkları anayasa metnini MHP'ye bırakmıştır. Mehmet Parsak ve arkadaşlarının incelemesine göndererek, gözden geçirmeyi ve MHP düşüncelerini AKP'ye ulaştırmayı hedeflemektedir.

“Taslak bütün anayasa değişikliğini kapsıyor. Taslak metninde 'cumhurbaşkanı' diye geçiyor”

HDP’lilerin tutuklanması

“Milletvekilliği dokunulmazlığının kaldırılmasından sonra çağrılara kulak asmayan HDP'liler patır patır toplanınca AB büyükelçileri anında tepkilerini göstermiştir.

“PKK'nın dümeninden tutup, HDP'nin çuvalına girenler tek gölge etmesinler, başka bir şey istemiyoruz. Avrupalı olma yolu Kandil'e çıkıyor, Türk düşmanlığında sabitleniyorsa, biz bize yeteriz.”

İlerleme raporu

“İlerleme raporu yine tarafgir şekilde kaleme alınmıştır. Avrupalıların aklı hala çözüm sürecinde kalmıştır. İlerleme raporunda yargı bağımsızlığındaki kötüleşmeye dikkat çekilmiş, gazetecilerin tutuklanması eleştirilmiştir. Şu işe bakın, Türkiye'nin Terörle Mücadele Kanunu'nun Avrupa'yla uyumlu olmadığı iddia edilmiştir. Ülkemizin beka mücadelesi verdiği böyle bir zamanda, AB'nin terörle mücadelemizi engelleme çabası sorunludur.”

Trump

“ABD'deki demokratik normalleşmenin zamanla gerçekleşeceğini, bu ülkenin empati yapmasının yararlı olacağı inancındayım. Bizim yeni başkandan arzumuz FETÖ ile mücadelede Türkiye'ye destek vermesi Pensilvanya'daki haini iade etmesidir. Ortadoğu'da terör örgütleriyle kurulan sakat ilişkilerden vazgeçmesidir. Üçüncü olarak da ABD-Türkiye ilişkilerinin yeni baştan güçlendirilemesine katkı sunmaktır." 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.