1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. YPG'ye Silah Yardımı Başladı
Azerbaycan - Ermenistan Sınırında Yeniden Çatışma

Azerbaycan - Ermenistan Sınırında Yeniden Çatışma

Azerbaycan-Ermenistan sınırında pazar günü başlayan çatışmalar, silahların bir günlüğüne susmasının ardından yeniden başladı.

A+A-

Azerbaycan-Ermenistan sınırında pazar günü başlayan çatışmalar, silahların bir günlüğüne susmasının ardından bugün yeniden başladı. Sınırdan silah sesleri yükselirken, ülkeler karşılıklı olarak birbirlerini suçladı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı Ermenistan’ın bu sabah Tovuz ilindeki Azeri mevzilerine saldırdığını, bazı köylerin büyük çaplı silahlar ve havan toplarıyla ateşe tutulduğunu duyurdu. Ermenistan Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada da Azeri tarafına benzer bir suçlama yöneltilerek “Bu, dün sağlanan ateşkeste ilk ciddi ihlaldi” denildi.

Pazar gününden beri sınır hattındaki çatışmalarda 1’i general 11 Azerbaycan askeri yaşamını yitirdi. Ermenistan tarafında ise 2 askerin yaşamını yitirdiği belirtildi.

30 YILLIK ÇATIŞMALI HAL

Ermenistan ve Azerbaycan, 1990’lı yılların başından bu yana, Ermeni çoğunluklu Dağlık Karabağ bölgesinin kontrolü için çatışma halinde. Bu bölge, 1991 yılında Ermenistan’ın desteğiyle tek taraflı olarak bağımsızlık ilan etti. Azerbaycan ile çıkan savaşta 30 bin dolayında kişi hayatını kaybetti ve bu savaş 1994’te ateşkesle sonuçlandı.

İlgili haber..

AZERBAYCAN DIŞİŞLERİ BAKANI GÖREVDEN ALINDI

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov'u görevden aldı. Dışişleri Bakanı'nın 12 Temmuz'da Ermenistan ile yaşanan çatışmalarda ofise gitmediği iddia edilmişti.

Reuters'ta yer verilen son dakika bilgisine göre, görevden almanın nedeni olarak Aliyev'in dünkü bakanlar toplantısı esnasında 'Dışişleri Bakanı neredeydi? 12 Temmuz’daki olaydan sonra hepimiz iş yerindeydik. Başbakan iş yerindeydi, ben sabaha kadar iş yerindeydim. Savunma Bakanı, Genelkurmay Başkanı, İçişleri Bakanı, istihbarat servisleri... Ama Dışişleri Bakanı’nı bulamadım" sözleri olduğu ve Başbakan'ın Aliyev'in sözlerine cevaben "Dışişleri Bakanı'nı aradım sözlerinizi aktardım ve nerede olduğunu sordum bana evden çalışıyorum dedi" sözleri olduğu ifade ediliyor. Mamedyarov'un bu gelişmelerin ardından görevden alındığı açıklandı.

Cumhurbaşkanı Aliyev'in kararnamesine göre, eski eğitim bakanı Jeikhun Bayramov göreve atanan isim olarak açıklandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler