1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Azerbaycan'da Seçim... İlham Aliyev 'Oyların yüzde 92,1'ini Aldı
‘Azerbaycan-Ermenistan Sınırı’nda Çatışma

‘Azerbaycan-Ermenistan Sınırı’nda Çatışma

Azerbaycan-Ermenistan sınırındaki çatışmalar yeniden başladı. 

A+A-

Azerbaycan-Ermenistan sınırındaki çatışmalar yeniden başladı. 

Her iki taraf da birbirini sınır köylerine ateş açmakla suçlarken, Ermenistan Azerbaycan’a ait 2 helikopteri düşürdüğünü ileri sürdü.

PolitiKARS tarafından derlenen bilgilere göre; Azerbaycan Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada, Ermenistan güçlerini Azeri sivil yerleşim birimlerine ateş açmakla suçlandı. Açıklamada, “Ermenistan ordusunun saat 06.00 sıralarında cephe hattı boyunca geniş kapsamlı provokasyonda bulunarak Azerbaycan ordusunun mevzilerine ve sivil yerleşim birimlerine büyük çaplı silahlar, top ve havanlarla ateş açtığı” belirtildi.

Açıklamanın devamında Terter’in Gapanlı, Ağdam’ın Çıraklı ve Orta Garvand, Fuzuli’nin Alhanlı ve Şükürbeyli, Cebrayıl’ın Çocuk Mercanlı köylerine Ermenistan ordusunun yoğun bombardımanı sonucu ölen siviller ve yaralananlar olduğu belirtildi. 

Azerbaycan açıklamasına göre, bu bölgelerde sivil altyapı da ciddi şekilde hasar gördü.

Ermenistan tarafından yapılan açıklamadaysa, “Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesinde sivil yerleşimlere saldırdığı” kaydedildi. Ermenistan, bölgedeki sivil halka sığınaklara gitme çağrısı da yaptı. Ermenistan Savunma Bakanlığı, Azerbaycan’ın sabah saatlerinde sivil yerleşimlere saldırı düzenlediğini, iki Azeri helikopteri ile üç insansız hava aracının düşürüldüğünü de duyurdu.

Önceki ay da iki ülke arasında çatışmalar başlamış ve farklı ülkelerin diplomatik temasları sonucu tansiyon düşmüştü.

Haberin uzantısı...

Ermenistan: Çatışmalarda 16 asker hayatını kaybetti

Ermenistan Savunma Bakanlığı, Azerbaycan ile temas hattında meydana gelen çatışmalarda 16 Ermeni askerin hayatını kaybettiğini, 100'den fazla askerin de yaralandığını duyurdu.

Sputnik'in haberine göre, Ermenistan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Şuşan Stepanyan, Dağlık Karabağ Savunma Bakan Yardımcısı Artur Sarkisyan’ın verdiği bilgilere dayandırdığı açıklamasında Azerbaycan ile temas hattında meydana gelen çatışmalarda 16 Ermeni askerin hayatını kaybettiğini, 100'den fazla askerin de yaralandığını aktardı.

Facebook hesabından açıklama yapan Stepanyan, “Ön verilere göre Ermeni tarafından 16 asker hayatını kaybetti ve 100’ün üzerinde asker yaralandı” ifadelerini kullandı.

Aliyev, Macron'la Görüştü

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, gerçekleştirdikleri telefon görüşmesinde Ermenistan-Azerbaycan cephe hattındaki çatışmaları ele aldı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Aliyev'i telefonla arayan Macron, Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında yaşanan çatışmalar nedeniyle tedirgin olduğunu, sorunun müzakere yoluyla çözülmesi gerektiğini belirtti.

Aliyev de Ermenistan yönetiminin müzakere sürecini bilinçli şekilde bozduğunu, Nikol Paşinyan'ın "Dağlık Karabağ Ermenistan'dır" yönündeki açıklamasının sürece ciddi darbe vurduğunu kaydetti.

Görüşmede Aliyev ve Macron diplomatik kanallar aracılığıyla temas kurmak konusunda anlaştı.

BM'den Çağrı

BM, Ermenistan ve Azerbaycan arasında yaşanan çatışmalara son verilmesi çağrısı yaptı. 

Birleşmiş Milletler (BM), Ermenistan ve Azerbaycan arasında sabah saatlerinde çıkan çatışmaya ilişkin açıklama yaptı. BM, çıkan çatışmalardaki sivil ölümleri kınayarak, çatışmalara derhal son verilmesi çağrısı yaptı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler