Azerbaycan 2017’ye Havai Fişeklerle Girdi

Azerbaycan 2017’ye Havai Fişeklerle Girdi

Azerbaycan yeni yıla havai fişek gösterileri ile “merhaba” dedi.

A+A-

Azerbaycan yeni yıla havai fişek gösterileri ile “merhaba” dedi.

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de yeni yıl ve “31 Aralık Dünya Azerbaycanlılar Dayanışma Günü” kutlamaları yapıldı. Sahilden atılan havai fişekleri görmek için halk sahillerdeki parkları doldurdu. Bakü’de binlerce vatandaş, havai fişek gösterisini izlemek ve 2017’nin gelişini kutlamak için Hazar Denizi sahilindeki Milli Park’ta toplandı. Yerel saatlerin 00.00’ı göstermesiyle kutlamalar yerini havai fişek gösterisine bıraktı. Yaklaşık 10 dakika süren havai fişek gösterisi şehrin birçok yerinden rahat bir şekilde izlendi.

Yeni yılı karşılamak için Milli Park’a gelen Şerif Garaisayev, “2017’de bütün Türk dünyasının birlik içinde olmasını diliyorum. Terör olaylarına bir son verelim” dedi.

Fazil Aliyev ise, “Nice böyle senelere. Yeni yılda barış ve refah içinde Azerbaycan’ımız parlasın” ifadelerini kullandı.

Azerbaycan’da yeni yıl nedeniyle 5 gün resmi tatil ilan edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.