1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars'ta 4 kg 298 gr Esrar Ele GEÇİRİLDİ
Ayşe Öğretmen Bebeğiyle Hapse Girdi

Ayşe Öğretmen Bebeğiyle Hapse Girdi

Öğretmen Ayşe Çelik “Terör propagandası” suçlamasıyla yargılandığı davada aldığı bir yıl üç ay hapis cezasını yatmak için Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevi'ne girdi.

A+A-

Art Gerçek'in haberine göre, Öğretmen Ayşe Çelik, Diyarbakır’da sokağa çıkma yasakları döneminde telefonla bağlandığı Beyaz Show’da “Çocuklar ölmesin” dediği için “örgüt propagandası” suçlamasıyla 1 yıl 3 aylık hapis cezasına çarptırılmıştı. Çelik’in cezasının infazı doğum yapacağı için 20 Nisan 2018 tarihine ertelenmişti. 

AYM HALA KARAR VERMEDİ
Çelik’in avukatı Mahsuni Karaman infazın durulması ve yeniden yargılanma yapılması talebi ile Anayasa Mahkemesi'ne başvuruda bulunmuştu. Geçtiğimiz Pazartesi günü sosyal medya hesabından AYM’ye seslenen avukat Karaman, karar çıkmaması durumunda Ayşe Çelik’in 6 aylık bebeği ile birlikte Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gireceğini açıklamıştı. İki gün önce bir açıklama daha yapan Karaman, AYM’nin Ayşe Öğretmen'in dosyasını gündemine aldığını açıkladı. Ancak hala karar çıkmış değil.

AYŞE ÖĞRETMEN ADLİYEDE
AYM’nin karar vermemesi durumunda bugün cezaevine girecek olan öğretmen Ayşe Çelik'e Diyarbakır Adliyesi'ne gelişi sırasında CHP Milletvekili Zeynep Altıok, HDP Milletvekilleri Ziya Pir ve Feleknaz Uca da eşlik etti. Çok sayıda kişi Ayşe Öğretmen'e destek vermek için adliye önünde toplandı. Burada geniş güvenlik önlemi alan polis, kalabalığın dağılması yönünde anons yaptı. Ardından destek için toplanan kalabalığı adliye önünden uzaklaştırdı. 
"ŞU ANDA HERHANGİ BİR ERTELEME YOK"
Öğretmen Ayşe Çelik ile avukatı Mahsuni Çelik'in adliye çıkışı açıklama yapmasına polis izin vermedi. Kısa bir bilgi veren Karaman, “Maalesef zor şartlar altında bu açıklamayı yapıyoruz. Kendisi daha önce 6 aylık erteleme almıştı. Son günüydü bugün. Bugün Diyarbakır E Tipi Cezaevi'ne girecek. Şu anda herhangi bir erteme yok. Cezaevine gitmek üzere hazırlığını yapmak için evine gitti” dedi. Karaman, AYM’den henüz bir cevap gelmediğini kaydetti.
"İKİSİNE DE AÇIKLAMA YAPTIRILMADI"
HDP Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir ise Ayşe Öğretmen ve avukatının açıklama yapmasına izin verilmediğini söyledi. “Diyarbakır’da sadece OHAL yok, sıkıyönetim var” diyen Pir, “Suçsuz bir öğretmen teslim olmaya geldi. Ne kendisine ne de avukatına küçük bir açıklama yapmaları için izin verilmedi. İki ay sonra seçime giriyoruz. Ben çok merak ediyorum: Burada basına iki cümle konuşamayacaksak, bu iki ayı nasıl geçireceğiz? Nasıl bir seçim çalışması yapabileceğiz? Türkiye’de son iki yıldır ne hukukun üstünlüğü, ne demokrasi, ne insan hakları ne de yargının bağımsızlığı kaldı. Bugün bunun dip noktasını yaşıyoruz burada” şeklinde konuştu. 
BEBEĞİYLE BİRLİKTE CEZAEVİNDE
HDP Milletvekili Feleknas Uca ve CHP Milletvekili Zeynep Altıok’la evine giden Ayşe Çelik, 6 aylık Deran’ı, kızının oyuncaklarını ve mamasını alarak tekrar Diyarbakır Adliyesi binasına geldi. Adlliye binasındaki işlemleri tamamlanan Ayşe Çelik, daha sonra bebeğiyle birlikte cezaevine götürüldü.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.