1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars’ta Polis Denetim Yaptı
Ayhan Bilgen'den MHP'ye Pankart Tepkisi

Ayhan Bilgen'den MHP'ye Pankart Tepkisi

HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, Kars caddelerinde pankartlara 'Hadi gidek usul usul, Bizimdir Kerkük, Musul' yazanlar orası İngiliz mandasında ya da Araplarda iken neredeydi" ifadelerini kullandı.

A+A-

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, IKBY'de gerçekleştirilen bağımsızlık referandumuna, IKBY bölgesi içinde kalan Kerkük'teki Türkmen varlığını katırlatarak tepki gösterdi

Bahçeli'nin “En az beş bin ülkücü gönüllü başta Kerkük olmak üzere, Türkmenlerin yaşadığı Türk kentlerindeki varlık, birlik ve dirlik mücadelesine katılmak üzere hazır beklemektedir" çıkışı dikkat çekti.

Demokrat Haber'in haberinde, HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen Kerkük ile ilgili yürütülen tartışmalar ile ilgili olarak "Kars caddelerinde pankartlara 'Hadi gidek usul usul, Bizimdir Kerkük, Musul' yazanlar orası İngiliz mandasında ya da Araplarda iken neredeydi" ifadelerini kullandı.

Bilgen'in Twitter hesabından paylaştığı mesajlar şöyle:

"Demokrasi, birini düşman ilan ederken ve savaşa vergi isterken halka sormaktır. MTV için yapılan zam silah firmalarını mutlu edecek. Kars caddelerinde pankartlara 'Hadi gidek usul usul, Bizimdir Kerkük, Musul' yazanlar orası İngiliz mandasında ya da Araplarda iken neredeydi. Ortadoğu'da Türk'ün de Kürd'ün de Arab'ın da Fars'ın da lehine olan hakkaniyetli,adil bir barış ve herkesin eşit özgür yaşayacağı bir düzen."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler