1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Gazeteci Erbil Hüryurt’a ‘Sürekli Basın Kartı’ Verildi
Ayhan Bilgen, 'DSP Adayı'na Yüklendi

Ayhan Bilgen, 'DSP Adayı'na Yüklendi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kars Belediyesi Eşbaşkan adayları Ayhan Bilgen ve Şevin Alaca, seçim çalışmaları kapsamında Digor Yolu TOKİ’de düzenlenen halk toplantısına katıldı.

A+A-

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kars Belediyesi Eşbaşkan adayları Ayhan Bilgen ve Şevin Alaca, seçim çalışmaları kapsamında Digor Yolu TOKİ’de düzenlenen halk toplantısına katıldı.

Halk toplantısında Kars’ın kötü yönetildiğini vurgulayan Bilgen, “Seçimin son haftasına girdik. Aslında bu seçim şimdiye kadar olanların belki de sonuncusu. Bu şehir ya doğru düzgün hizmeti görecek ya da bu şehirde yaşayan insanlar artık belediyeden yana siyasetten yana bir umut taşımayacaklar. Evinize bir hırsız girip soyup gitse, aynı kişi bir daha gelse soysa gitse, üçüncü kez gelse nasıl davranırsınız? ‘Buyur içeri mi’ dersiniz, yüzüne gülümser misiniz? Bu şehir 25 yıldır soyuluyor. Yazık ediyorsunuz kendinize” dedi.

DSP ADAYI ALİBEYOĞLU'NA YÜKLENDİ

İsim vermeden Kars eski Belediye Başkanı DSP’nin adayı Naif Alibeyoğlu’nun HDP seçmeninin oyunu bölme politikası güttüğünü kaydeden Bilgen, “HDP belediyesine kayyum atanacak” iddialarına da yanıt verdi.

Bilgen, “Biz bunları soruyoruz, o da diyor ki, ‘Seçilir ama seçilince terk eder gider, seçilir ama devlet kayyum atar.’ Ayıptır. Benim utanılacak hiçbir davam yok, benim yüz kızartıcı hiç bir davam yok. Ama beyefendinin var, dolaşıyor şehirde, millete yemin ettiriyor, Kuran üzerinden söz alıyor. Eğer biz bu seçimi kaybedersek sadece oylarımızın bölünmesi üzerinden kaybederiz. Başka kaybetme ihtimalimiz yok” dedi.

Seçimin HDP ve Cumhur İttifakı arasında geçtiğini vurgulayan Bilgen, “Bu seçim MHP ile bizim aramızda geçiyor. Bütün anketler gösteriyor ki, ya mevcut MHP belediyesi devam edecek ya biz kazanacağız ve yeni bir sayfa açacağız.  Bunun dışında bizden giden her oy MHP’ye yazılacak” ifadelerini kullandı.

ALİBEYOĞLU’NA ÇAĞRI

Alibeyoğlu’nun 4 seçim kaybettiğini anımsatan Bilgen, tarafsız anket çağrısı yaptı. Bilgen, “Bizim kitlemizde siyaset yapanlar, bizim kitlemizi kandırmaya çalışanlar belediye seçimini kaybetmişler mi, milletvekilliği seçimi kaybetmişler mi? Ben bu şehirde 3 kez seçimlere girdim ve kazandım değil mi? Ben buna rağmen diyorum ki: Ben kaybettiğim bir seçime girmemişim, sen üç seçim kaybetmişsin. Gel tarafsız anket yapalım” dedi.  

Kars halklarına “Hırsızlara görev vermeyin” diye seslenen Bilgen, “Yine hırsızlar, yağmacılar ve talancılar az bir oy farkıyla seçilirse, bunun vebalini ne bizim partimiz kaldırır ne de ona oy veren insanlar bunun hesabını verebilirler...” diye konuştu

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler