1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. ARPAÇAY

  4. 'Kuyucuk Gölü' Tamamen Kurudu
Atatürk'ün Ölümünün 83’üncü Yılı

Atatürk'ün Ölümünün 83’üncü Yılı

Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk,ölümünün 83'üncü yıl dönümünde tüm Türkiye'de olduğu gibi Kars'ta da düzenlenen tören ve etkinliklerle anıldı.

A+A-

Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk,ölümünün 83'ncü yıl dönümünde tüm Türkiye'de olduğu gibi Kars'ta da düzenlenen tören ve etkinliklerle anıldı.

PolitiKARS'ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; Atatürk'ü anma törenleri ilk olarak Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Anıtı'na sırasıyla Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin konulmasıyla başladı.

Çelenklerin konulmasının ardından tüm yurtta olduğu gibi Kars'ta da, "Tİ" sesi ile birlikte 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Ardından da İstiklal Marşı okundu. İstiklal Marşı'nın ikinci yarısında ise Bayrak yarıya indirildi.

Hükümet Konağı önünde düzenlenen törene Vali/Belediye Başkan vekili Türker Öksüz, protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler ile askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

Program daha sonra Kültür Müdürlüğü Salonu'nda devam etti. Program Atatürk'ün biyografisinin okunması ve şiirler, Atatürk'ün gençliğe hitabesi ve Gençliğin Ata'ya cevabı, Atatürk Oratoryosu ve Atatürk'ün sevdiği şarkı ve türkülerin dinletilmesiyle sona erdi.

10-kasim.jpeg

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.