1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Aşıkşenlik Belediyesi Kum SATACAK
Aşıkşenlik Belediyesi Kum SATACAK

Aşıkşenlik Belediyesi Kum SATACAK

Ardahan'ın Çıldır İlçesi'ne bağlı Aşıkşenlik Beldesi Belediye Başkanı Mülazım Karaçay, faaliyete geçirdiği kum ocağı ile Belediyenin 1 milyon TL'yi bulan borcunu ödemeyi planlıyor.

A+A-

Kum Ocağından kazanacağı parayla Belediyenin borcunu ödeyecek.

Ardahan’ın Çıldır İlçesi’ne bağlı Aşıkşenlik Beldesi Belediye Başkanı Mülazım Karaçay, faaliyete geçirdiği kum ocağı ile Belediyenin 1 milyon TL’yi bulan borcunu ödemeyi planlıyor.
Aşıkşenlik Belediyesi, geçen yıl kasabasına kazandırdığı kum ocağını faaliyete geçirdi. Ocakta 3 çeşit kum çıkararak müşterilerine farklı alternatifler sunan Başkan Karaçay, Ardahan’ın dışarıdan yüksek fiyatlarla getirilen kumdan kurtulacağını ve kaliteli kum çıkaracaklarını söyledi.

İnce kumun metreküp fiyatının 50 TL, kalın kumun metreküp fiyatının ise 35 TL (yaklaşık 2 bin 700 kilogram) olduğunu belirten Karaçay, günde 3 kamyon kum satmaları halinde yaklaşık 2 bin TL gelir elde edebileceklerini anlattı.
Elde edilen bu gelirle belediyenin 1 milyon TL’ye yakın olan borcunu ödeyeceğini belirten Karaçay, “Kum ocağının yapımına geçen yıl başlanmıştı. Ancak ekonomik nedenlerden ötürü faaliyete sokulamamıştı. Bu yıl bir işadamının da desteğiyle yaklaşık 35 bin TL harcayarak kum ocağını faaliyete geçirdik. Elde edilecek gelirle hem belediyenin borçlarını ödeyeceğiz, hem de beldemizde bozuk olan yolları parke taşıyla döşeyeceğiz.” dedi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
1 Yorum