1. HABERLER

  2. Manisa'dan Kars'a Gönül Köprüsü
Ardahan Merkezli FUHUŞ Operasyonu

Ardahan Merkezli FUHUŞ Operasyonu

Ardahan'da aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu 89'u Türk ve yabancı uyruklu kadın olmak üzere toplam 104 kişi gözaltına alındı.

A+A-
Ardahan Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı'nın uluslararası insan ticareti, fuhuş ve örgüte üyelik iddiasıyla başlattığı ortak 'Güneş' adlı operasyon sürüyor.
Operasyon kapsamında şu ana kadar aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu 89'u Türk ve yabancı uyruklu kadın olmak üzere toplam 104 kişi gözaltına alındı. Polis gözaltına aldığı şüphelilerin ifadeleri doğrultusunda şehir merkezinde 2 ayrı iş yerine baskın yaptı. Özel uzman köpekler nezaretinde yapılan aramalarda polis dün
geceden itibaren 39 ayrı işyerinde arama yaptı.
Otel, gazino, pavyon ve konut ve işyerlerine yönelik gerçekleştirilen operasyonun Ardahan tarihinde en geniş kapsamlı gerçekleştirilen operasyon olduğu belirtildi.
Ardahan İl Jandarma Komutanlığı yetkililerine değişik zamanlarda ve farklı kişiler tarafından Ardahan ilinde otel ve gazinolarda organize şekilde, zorla fuhuş yaptırıldığı yönünde ihbar ve şikayetlerin bildirilmesi üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile gerçekleştirilen operasyonlarda "Örgüt kurmak, yönetmek, örgüte üye olmak, örgütün faaliyetleri kapsamında uluslararası insan ticareti yapmak, fuhuşa teşvik, cebir veya tehdit kullanarak fuhuşa sevk, fuhuş için yer temin etmek, tehdit, Ateşli Silahlar Yasası'na muhalefet, görevi kötüye kullanmak" iddiasıyla 104 kişi gözaltına alındı.
Ardahan il genelinde otel, gazino ve pavyonlarda çalışan Türk ve yabancı uyruklu 89 kadın mağdur, müşteki, şüpheli sıfatıyla ifadelerinin alınması için İl Jandarma Komutanlığı'na götürüldü. Gözaltında bulunan şüphelilerin ifadelerinin alınmasına devam ediliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.