1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Resmi Nikah Kıymayınca Şikayetçi Oldu
Ankara'da 'ByLock' Operasyonu

Ankara'da 'ByLock' Operasyonu

Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Keçiören, Sincan ve Kahramankazan belediyelerinde çalışanların olduğu 79 kişi hakkında "ByLock" kullandıkları gerekçesiyle gözaltı kararı alındı.

A+A-

Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında "ByLock" kullandığı tespit edilen 60'ı Ankara Büyükşehir Belediyesi, 19'u ilçe belediyelerinde çalışan 79 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Soruşturma Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülüyor. Soruşturma kapsamında örgütün şifreli haberleşme programı olduğu iddia edilen "ByLock"u kullandığı gerekçesiyle aralarında Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Keçiören, Sincan ve Kahramankazan belediyelerinde çalışanların olduğu 79 şüpheli hakkında gözaltı kararı alındı. 

Anadolu Ajansı şüphelilerden 56'sının aktif olarak bu belediyelerde çalıştığı, 23'ünün ise kurumlarından ihraç edildiği bilgisini geçti.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan bazı şüpheliler, ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.