1. HABERLER

  2. Ani'de Turizm Hizmetleri GELİŞİYOR
Anide Turizm Hizmetleri GELİŞİYOR

Ani'de Turizm Hizmetleri GELİŞİYOR

Kars'a 45 kilometre uzaklıktaki Ani Harabeleri'nin turizm gelirinin artırılması için çalışmalar devam ediyor.

A+A-

Kars'a 45 kilometre uzaklıktaki Ani Harabeleri'nin turizm gelirinin artırılması için çalışmalar devam ediyor.

Bu kapsamda açılan işletme vatandaşlar için umut oldu. Karslılar, burada hediyelik eşya ve yöresel ürünler satacak. Kars Valisi Ahmet Kara, 700 yıllık bir medeniyetin, bölgede yüzlerce, binlerce kişiyi besleyecek yeterli kaynağa sahip olduğunu söyledi.

Kars Ani Harabeleri'nde ilk olan ve ciddi şekilde ihtiyaç hissedilen turizm işletmesinin açılışı gerçekleştirildi. Protokolün de hazır bulunduğu açılış töreninde konuşan Kars Valisi Kara, Ani Harabeleri'nin uluslararası bir medeniyet olduğunu ve bu medeniyete herkesin sahip çıktığına dikkat çekti. 'Burada Ermeniler, Türkler, hatta dünya burada kendilerinden bir şeyler görüyor' diyen Kara, "Ani'de ihtiyaç duyulan bir tesis için, atıl durumdaki binayı yeniden turizme kazandıran Kenan Kara’yı tebrik ediyorum. Buranın geçmişte olumsuz bir imajı vardı. Yani daha önce burası açılmış ve çalıştırılmış fakat bir takım nedenlerle kapatılmış. Ama Kenan Kara bunu bir daha göğüsledi ve 'Ben burayı ticaret kurallarına göre, ahlak kurallarına göre bir turizm tesisi olarak çalıştıracağım, hem ben kanacağım hem de size kazandıracağım' dedi. Biz de inandık kendilerine güvendik verdik. Hayırlı olsun." dedi.

Ani Harabeleri'nde ziyaretçilerin her türlü ihtiyacını karşılayacak bir işletmenin faaliyete geçmesi ile Ocaklı köylülerinin de bu işletme ile kazanımlar elde edeceğini hatırlatan Vali Kara, şöyle konuştu: "Ocaklı köylümüz bu işletme ile burada hediyelik ürünler satacak. Köylümüz çorabından tutunda, evde kullanılan bütün eşyaları örebiliyor. Burada Sarıkamış ilçemizin obzidyen taşı da satılacak. Bizler şuan Türk Patent Enstitüsü'ne obsidyeni yarı kıymetli maden olarak tescil ettirmek için başvuruda bulunduk. Yine bu işletmede turistlerin alışverişin zevkine, satın almanın mutluluğuna varmaları için hediyelik eşya satışında her yörenin hediyelik eşyalarına da yer verilecek."

"KARS’TA MALZEME VAR, HELVA YAPAN YOK"

Vali Kara, Kars’ta her türlü imkânın alt yapısının bulunduğunu, bunları organize edip gündeme sunacak bir koordinasyonun eksik olduğuna dikkat çekti. Kars’ta da bir takım arkadaşlar bir kısım hizmetler sunuyor ama bu sunum herkese yaygınlaştığı zaman Kars adına pozitif bir katka sağlayacağını aktaran Kara, "Ani Harabeleri'nde faaliyete giren bu işletme ve sahibi bunu sunuyor. İlimizde yok yok aslında. Elimizde her türlü kaynak var. Bakın bizim süt ürünlerimizden el işlerimize kadar, halı dokumacılığından, obsidyenine kadar neyimiz yok ki? Pazara sunacak mekanizmeler yeterli değil. Bunu da aşarsak, Kars adına önemli bir potansiyeli harekete geçirmiş oluruz." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.