1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 'Altın Madeni'nde Toprak Kayması... İşçiler Göçük Altında Kaldı
Anayasa Mahkemesi, Can Atalay’a İkinci Kez 'Hak İhlali' Verdi

Anayasa Mahkemesi, Can Atalay’a İkinci Kez 'Hak İhlali' Verdi

Anayasa Mahkemesi (AYM) Genel Kurulu, Gezi Parkı Davası'nda 18 yıl hapis cezası verilen Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında ikinci kez "ihlal kararı" verdi.

A+A-

Anayasa Mahkemesi (AYM) Genel Kurulu, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay’ın, hakkında verilen ihlal kararının uygulanmaması gerekçesiyle yaptığı ikinci başvuruyu görüştü ve ikinci kez ihlal kararı verdi.

AYM Genel Kurulu, TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın “AYM’nin ihlal kararının uygulanmaması” başvurusunu 21 Aralık Perşembe günü karara bağladı.

Kurul, Gezi davasından tutuklu bulunan Can Atalay’a ikinci kez “hak ihlali” kararı verdi.

AYM Genel Kurulu kararında, “Anayasa’nın 67. maddesinde güvence altına alınan seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkı ile 19. maddesinde güvence altına alınan kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının ihlal edildiğine ise 11 oya karşı 3 karşıoy ile karar vermiştir.” denildi.

Üç karşı oyu verenlerin İrfan Fidan, Muhterem İnce ve Muammer Topal olduğu belirtildi.

KARAR, 3’E KARŞI 11 OYLA KABUL EDİLDİ

AYM, ilk ihlal kararını 5'e karşı 9 oyla almıştı. İkinci ihlal kararında ise bu rakam 3'e 11 oldu.

  • AYM Genel Kurulu'nun bir önceki kararında AYM Başkanı Zühtü Arslan ve başkanvekilleri Hasan Tahsin Gökcan ve Kadir Özkaya, üyeler Engin Yıldırım, Muhammed Emin Kuz, Rıdvan Güleç, Kenan Yaşar, Selahaddin Menteş ve Yusuf Şevki Hakyemez ‘ihlal’ vermişti.
  • Üyeler İrfan Fidan, Muhterem İnce, Muammer Topal, Yıldız Seferinoğlu ve Basri Bağcı "ihlal" olmadığını belirtmiş ve karşı oy kullanmıştı. Üye Recai Akyel ise oturuma katılmamıştı.

Can Atalay hakkında verilen karar, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Yüksek Mahkeme Can Atalay’a 100 bin TL tazminat verilmesine hükmetti.

Öte yandan AYM, daha önce verilen hak ihlali kararını uygulamayan Yargıtay üyeleri hakkında herhangi bir suç duyurusunda bulunmayacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler