1. HABERLER

  2. KÜLTÜR | SANAT | MAGAZİN

  3. Kapadokya’da Latin Rüzgarı
Anadolu Kültür 20’nci Yılını Kutluyor

Anadolu Kültür 20’nci Yılını Kutluyor

Anadolu Kültür 20’nci kuruluş yılını bugüne dek ürettiği projeler, destek verdiği ve işbirliği yaptığı sanatçılar, kültür insanları ve kurumlarla birlikte kutluyor.

A+A-

Anadolu Kültür 20’nci kuruluş yılını bugüne dek ürettiği projeler, destek verdiği ve işbirliği yaptığı sanatçılar, kültür insanları ve kurumlarla birlikte kutluyor.

PolitiKARS’ın bianet’ten derlediği bilgilere göre; kültürel diyalog ve işbirliğini odağına alarak pek çok proje ve etkinlik, eğitim, hibe destek programları düzenleyen Anadolu Kültür 20’nci yıl çerçevesinde tüm bu çalışmaları dijital bir yayında biraraya getirerek kapsamlı bir envanter ortaya koydu.

Bu envantere ve kurumun temel çalışma alanlarına paralel hazırlanan "Kültür ve Sanatı Paylaşarak 20 Yıl: Anadolu Kültür Söyleşileri" başlıklı söyleşi dizisi ise sivil toplum, siyaset, akademi ve yayın dünyasından önemli isimleri biraraya getiriyor.

Anadolu Kültür'ün İstanbul'da faaliyet gösteren sanat merkezi Depo'da 17 Kasım - 6 Aralık 2022 tarihleri arasında gerçekleşecek  söyleşiler, birlikte yaşam pratiklerinden kültürel diyaloğa, hafızadan yerel kültür politikalarına, kültürel çeşitlilikten ulusötesi işbirliklerine, kurumun 20 yıldır çalıştığı alanlar ve ürettiği projelerden yola çıkarak Türkiye'de bu alanlarda son 20 yılda yaşanan gelişmeleri ele alıyor.

Anadolu Kültür 2002 yılında Osman Kavala'nın girişimleriyle sanatın değişik alanlarından, iş dünyasından ve sivil toplumdan kişilerin biraraya gelmesiyle kâr amacı gütmeyen bir kültür kurumu olarak kuruldu. Anadolu Kültür, 20 yılda, sivil toplum alanını genişletmek, bu yolla kültür ve sanatın birleştirici ve dönüştürücü gücünü çoğaltmak, yaygınlaştırmak için çalışıyor. 

Program

Adalet - Hafıza - Sanat
Toplumsal Barış için Geçmişle Yüzleşme

17 Kasım 2022, 18:30, Depo

Moderatör: Asena Günal
Konuşmacılar: Murat Çelikkan (Hafıza Merkezi Eş Direktörü), Zafer Kıraç (İnsan Hakları Aktivisti), Doç. Dr. Ferda Keskin (İstanbul Bilgi Üniversitesi, Karşılaştırmalı Edebiyat), Dr. Öğr. Üyesi Nora Tataryan (Bahçeşehir Üniversitesi, İletişim ve Tasarımı)

Paylaşım - Temas - Alan
Yerel Kültür Politikaları ve Ulusötesi İşbirlikleri

24 Kasım 2022, 18:30, Depo

Moderatör: Aysu Arıcan
Konuşmacılar: Hüseyin Eryurt (Proje Koordinatörü, Kültür Rotaları Derneği), Dr. Zümray Kutlu (Smith College, Department of Government), Burcu Yılmaz Deniz (Kurucu Ortak, A Corner in the World), Barış Işık (Kurucu Sanat Yönetmeni, Mordem Sanat)

Buluşma - Diyalog - Umut
Türkiye'de Çeşitlilik ve Ermenistan'la Kültürel İşbirliği

29 Kasım 2022, 18:30, Depo

Moderatör: Tamar Nalcı
Konuşmacılar: Doç. Dr. Burcu Yıldız (İTÜ, Müzikoloji), İsmail Yavuz Özkaya (Yüksek Mimar, KMKD Yönetim Kurulu Başkanı), Kirkor Sahakoğlu (Sanatçı), Dr. Salim Aykut Öztürk (Danish Institute of Study Abroad)

Çeşitlilik - Hayal Gücü - Birlikte Yaşam
Kapsayıcı Ortak Zeminlerde Sanatla Öğrenme ve Kolektif Üretim

1 Aralık 2022, 18:30, Depo

Moderatörler: Beril Sönmez, Ekin Su Birinci
Konuşmacılar: Nil Delahaye (BoMoVu), Kemal Vural Tarlan (Kırkayak Kültür Derneği), Dr. Müge Ayan (Talebeyiz.biz), Doç. Dr. Didem Danış (Galatasaray Üniversitesi, Sosyoloji)

Kültürel Diyalog - Sanatsal İşbirliği - Üretime Destek
Hatırlamak için Bakmak, Kaydetmek ve Anlatmak

6 Aralık 2022, 18:30, Depo

Moderatör: Övgü Gökçe Yaşa
Konuşmacılar: Serra Akcan (Fotoğrafçı), Can Candan (Belgesel Sinemacı, Akademisyen, Boğaziçi Üniversitesi), Serdar Darendeliler (Editör, Küratör, GAPO), Fatma Çelik (Fotoğrafçı, Belgesel Sinemacı)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.