1. HABERLER

  2. Önder Sav ile CHP'nin Son SÜRECİ
Aliyev'in DOĞALGAZ KARTI

Aliyev'in DOĞALGAZ KARTI

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türkiye’nin Azeri doğalgazı için ödediği fiyatın düşüklüğünden yakındı

A+A-
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türkiye’nin Azeri doğalgazı için ödediği fiyatın düşüklüğünden yakındı ve "Bu şartlarda devam edemeyiz" dedi.
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, "Türkiye’nin Azeri doğalgazı için ödediği fiyatın düşük olduğunu belirterek, "Bu şartlarda devam edemeyiz" dedi.
Davos’ta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Aliyev, Türkiye ile doğalgaz fiyatı konusunda yaklaşık 20 aydır devam eden görüşmelerden bir sonuç çıkmamasına tepki gösterdi.
Türkiye'nin ödediği fiyatın çok düşük olduğunu ve bu koşullarda devam edilemeyeceğini vurgulayan Aliyev, Nabucco projesinin de belirsiliklerle dolu olduğundan şikayet etti.
Türkiye hala, "15 Nisan 2008'de" sona eren kontrat üzerinden, bin metreküp Azeri doğalgazı için 120 dolar ödüyor. Bu, uluslararası pazardaki fiyatın oldukça altında. Rusya'nın bin metreküp doğalgaz için 300 dolar önerdiğini belirten Azerbaycan, Türkiye'ye sattığı gazın fiyatını da bu seviyeye çekmek istiyor.
Türkiye ise ancak 200 dolar seviyesine çıkıyor. Azerbaycan ile yeni fiyat üzerinde anlaşmaya varılması halinde, Türkiye 20 aylık geriye dönük ödeme de yapacak. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.