Aliyev Doğumunun 89. Yılında ANILDI

Aliyev Doğumunun 89. Yılında ANILDI

Azerbaycan'ın Umumi Lideri Haydar Aliyev, doğumunun 89. yıl dönümünde Azerbaycan Kars Konsolosluğu tarafından düzenlenen törenle anıldı.

A+A-

Azerbaycan’ın Umumi Lideri Haydar Aliyev, doğumunun 89. yıl dönümünde Azerbaycan Kars Konsolosluğu tarafından düzenlenen törenle anıldı.
Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu tarafından düzenlenen anma etkinliğinde, ilk olarak Haydar Aliyev’in Erzurum Caddesi üzerinde bulunun anıtına karanfiller bırakıldı. Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanoğlu ve Kafkas Üniversitesi’nde görev yapan Azerbaycanlı öğretim görevlileri ve akademisyenler ile Karslıların katıldığı anma töreninde, Merhum Aliyev için saygı duruşunda bulunuldu.

Buradaki töreninin ardından Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanoğlu ve beraberindekiler, Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Fen Edebiyat Fakültesi içerisinde Haydar Aliyev Fonu tarafından yaptırılan Haydar Aliyev Eğitim Merkezi’ne geçtiler. Buradaki anma etkinliğinde ise Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu tarafından Eğitim Merkezi’ne Türk Dünyası ve Azerbaycan’ı anlatan kitaplar hediye edildi. Ayrıca Eğitim Merkezi gezildi.
Başkonsolos Süleymanoğlu, Kafkas Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr Haydar Yüksek ve KAÜ’de görev yapan Azerbaycanlı Öğretim üyeleriyle de bir süre sohbet ederek Merhum Haydar Aliyev’i anlattı.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.