1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS GÜNDEM

  4. Kars'tan Aday Adaylıklarını Açıklayanlar
Ali İhsan Alınak: Kars'ın Siyasi Tükenmişleri İşbaşında

Ali İhsan Alınak: Kars'ın Siyasi Tükenmişleri İşbaşında

CHP'den Kars Belediye Başkanlığı için adaylık çalışmalarını yürüten Ali ihsan Alınak, aday adaylığı tartışmalarına cevap verdi.

A+A-

Mimar Ali ihsan Alınak, Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) Kars Belediye Başkanı aday adayı olduğunu açıkladı.

Mimar Ali İhsan Alınak yaptığı yazılı açıklamada; “Belediye başkanlığı adaylık sürecim ile ilgili kamuoyu ile paylaştığım açıklamama farklı tepkiler aldım. Bu tepkilerden bazılarını akıl ile izah etmek mümkün değil. Çirkin yüzlerini açığa çıkaran ‘siyasi tükenmiş'lerin saldırılarıyla karşı karşıya kaldığımızın bilinmesini isterim. Şöyle ki, Kars'ta yerel ve ulusal ölçekte yayın yapan gazete ve internet sitelerine baskı geliştiğini talihsizlikle öğrendim. Gazetecilerin tehdit edildiği ve haberin yayınlanmaması yönünde telkinlerde bulunduğunun bilinmesini isterim. Yerel medya kuruluşlarının ‘bu kirli ilişkinin' paydaşı olmamalarını temenni ediyorum” dedi.

Alınak, yaptığı yazılı açıklamada, “Bu cevabi açıklamayı yaparken Kars ile ilgili kaygılarımız artmaktadır. Kars'ı kimlere emanet edeceğimizin ve geleceğimizi nasıl inşaa etmemiz gerektiğinin sorgulanması gerekmektedir. Sevgili Karslılar, korkunun ecele faydası yoktur. Adaylık sürecim ile ilgili bu denli panik yaşayanların son kullanım tarihlerinin geçtiğini herkes bilmektedir. Bizler ‘kral çıplak' diyecek cesareti kendimizde gördüğümüz için, bu kavganın tarafı oluyoruz” diye konuştu.

Ali ihsan Alınak, Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) belediye başkan adaylarının ‘merkez yoklaması' metodu ile belirleneceği belirtti.

CHP'nin “aday adaylık” başvurusu ile ilgili iç tüzük maddeleri geçerlidir. İç tüzükte CHP Genel Başkanı ve Parti Meclisi (PM) yetkilendirildiğine dikkat çeken Mimar Ali İhsan Alınak, “Kamu görevlisi ve parti yetkililerinin adaylık için istifa etme tarihi 1 Aralık 2018'dir. Seçim takvimin devam ettiği bir dönemde, CHP Kars İl Başkanı Mustafa Aras'ın aday adayı listesini açıklaması bu onurlu yürüyüşümüzü sözde kapatmak niyetinde bir tavırdır. Bilgi kirliliği yaratan bu açıklama yok hükmündedir. Adaylık süreci devam etmektedir” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler