1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Akşener Kılıçdaroğlu’nu Ziyaret Etti
Akşener Kılıçdaroğlu’nu Ziyaret Etti

Akşener Kılıçdaroğlu’nu Ziyaret Etti

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 24 Haziran seçimlerinden sonra parlamenter sisteme geçişin yol haritasını şimdiden belirlemek için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi.

A+A-

İyi Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parlamenter sisteme geçiş için görüştü.

İyi Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi’nde görüştü. Görüşme sonrası ortak açıklama yapıldı. 

Görüşmenin ana gündem maddesinde 24 Haziran seçimleri sonrası parlamenter sisteme hızlı geçişin yolunu belirlemek olduğu ifade edilirken, Akşener’in bir yol haritasıyla görüşmeye geldiği öğrenildi.

Görüşme sonrası Akşener, şunları söyledi: "24 Haziran'dan önce, belki bir hafta önce bir araya gelip cumhurbaşkanı seçimleri alındıktan ve parlamentodaki çoğunluk kazanıldıktan sonra -ki öyle görünüyor-  hangi aralık içinde, o yol haritasının bir bütün olarak milletimizle paylaşılması konusunda bir önerim oldu. Kendileri de kabul etti. Karamollaoğlu ile de konuştum, olumlu baktı, görüşeceğiz. Sayın Mehmet Uysal'la da görüştüm. Millet İttifakı'nın liderleri olarak bu konuyu paylaştım, kendisine teşekkür ediyorum."

Kılıçdaroğlu da, "Seçim çalışmaları son derecede iyi gidiyor. AK Parti'nin baskılarına ve engellemelerine karşın bu ülkeye parlamenter sistemi getirmek için çalışmalarımız sürüyor. Güçlü parlamento yolunda yürüyoruz" dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.