1. HABERLER

  2. EKONOMİ | FİNANS | OTOMOTİV

  3. Akaryakıt, Alkol ve Tütün Ürünlerine ÖTV Zammı Geliyor
Akaryakıt, Alkol ve Tütün Ürünlerine ÖTV Zammı Geliyor

Akaryakıt, Alkol ve Tütün Ürünlerine ÖTV Zammı Geliyor

Vergi Uzmanı Ozan Bingöl, "ÖTV tutarlarına en iyimser tahmin ile yaklaşık %25 otomatik zam yapılacaktır" dedi.

A+A-

Vergi Uzmanı Ozan Bingöl, 3 Ocak tarihine dikkat çekerek “ÖTV tutarlarına en iyimser tahmin ile yaklaşık yüzde 25 otomatik zam yapılacaktır” dedi.

Vergi Uzmanı Ozan Bingöl, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında; aralık ayında Yİ-ÜFE sıfır dahi açıklansa akaryakıt, alkol ve tütün ürünlerinin maktu ÖTV tutarlarına "en iyimser" tahmin ile yaklaşık yüzde 25 zam yapılacağını öne sürdü.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) dün açıkladığı verilerine göre, kasım itibarıyla 12 aylık ortalamalar dikkate alındığında, tüketici fiyatları yüzde 53,40, yurt içi üretici fiyatları yüzde 53,15 arttı.

Vergi Uzmanı Ozan Bingöl, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında; aralık ayında Yİ-ÜFE sıfır dahi açıklansa akaryakıt, alkol ve tütün ürünlerinin maktu ÖTV tutarlarına "en iyimser" tahmin ile yaklaşık yüzde 25 zam yapılacağını söyledi.

Bingöl, bir litre alkolde 845,96 TL olan ÖTV tutarının 3 Ocak tarihinde 1.057,45 TL'ye yükseleceği, ve "bu artış da bu ürünlerin satış fiyatına zam olarak yansıyacaktır" dedi.

Alkol ve tütün ürünlerinin maktu ÖTV tutarlarına ilişkin Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar ise, Aldığımız duyumlara ve yaptığımız görüşmelere göre, bu yıl ÖTV’de ortalama yüzde 35 gibi bir artış olması bekleniyor" ifadelerini kullandı.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.