1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Gazeteci 'Öner Daşdelen' ANILDI
Seçim’24 | AK Parti, 81 İlde Temayül Yoklaması Düzenledi

Seçim’24 | AK Parti, 81 İlde Temayül Yoklaması Düzenledi

Kars'ta, AK Parti İl Başkanlığı'nca 31 Mart'ta düzenlenecek yerel seçimlerde partiden aday olmak için başvuranlara yönelik temayül yoklaması düzenlendi.

A+A-

Adalet ve Kalkınma Partisi'nde (AK Parti) 31 Mart 2024’de yapılacak olan ‘Mahalli İdareler/Yerel Seçim’ hazırlıklarında bugün itibariyla yeni bir aşamaya girildi. 

Partinin aday belirleme sürecindeki önemli süreçlerinden biri olan temayül (eğilim) yoklaması, 81 ilde bugün (26 Kasım) saat 10.00 ila 16.00 arasında gerçekleştirildi.

Temayül yoklamasının şeffaf ve tarafsız bir şekilde yapılması için her ilde oluşturulan komisyonlarda Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) ve Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri ile milletvekilleri bulunuyor.

31 Mart 2024’de yapılacak olan ‘Mahalli İdareler/Yerel’ seçimleri için AK Parti’den belediye başkanlığı aday adayı başvuru süresi 23 Kasım’da sona erdi. Kars Belediyesi için 14 isim aday adaylığı başvurusu yapmıştı.

KARS

PolitiKARS’ın derlediği bilgilere göre; Kars'ta, AK Parti İl Başkanlığı'nca 31 Mart 2024’de yapılacak olan ‘Mahalli İdareler/Yerel’ seçimlerinde partiden aday olmak için başvuranlara yönelik temayül yoklaması düzenlendi.

ak-parti-001.jpeg

AK Parti Kars İl Başkanlığı'na müracaat eden 14 aday adayı için temayül yoklamasında, partililer görmek istedikleri aday için oy kullandı.

İsmail Aytemiz Spor ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen temayül yoklamasında, parti üyeleri, Kars il ve ilçe belediye başkan aday adayları için oy kullandı.

Dijital ortamda gerçekleştirilen temayül yoklamasına, AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Metin Bulut, Kadın Kolları MKYK üyesi Gerçek Tekin, Diyarbakır Milletvekili Mehmet Said Yaz, Adıyaman Milletvekili Hüseyin Özhan ve parti içi demokrasi hakem kurulu üyesi Cemal Bekle, parti üyeleri ile aday adayları katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler