1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Küre Nüfusu Azalan İlçeler Arasında Yer Aldı
AK Parti Dicle İlçe Başkanı Öldürüldü

AK Parti Dicle İlçe Başkanı Öldürüldü

AK Parti Dicle İlçe Başkanı Deryan Aktert, PKK tarafından düzenlenen silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

A+A-

AK Parti Dicle İlçe Başkanı Deryan Aktert, PKK tarafından düzenlenen silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

Diyarbakır’da AK Parti'nin Dicle İlçe Başkanı Deryan Aktert, bu akşam uzun namlulu silahla uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

CNN Türk'te canlı yayınlanan Tarafsız Bölge programının konuğu AK Parti'li Galip Ensaroğlu, gelen haber üzerine canlı yayından kısa süreli ayrılarak bir görüşme yaptı.

Ardından canlı yayına yeniden dönen Galip Ensaroğl, Diyarbakır AK Parti Dicle İlçe Teşkilatı Başkanı Deryan Aktert’in sahibi olduğu benzinlik istasyonunda uğradığı uzun namlulu silahlı saldırı sonucu öldürüldüğünü paylaştı.

Saldırının saat 23.00 sıralarında yaşandığı öğrenildi.

AK Parti İlçe Başkanı Aktert'in geçen yıl da iş yerine silahlı saldırıda bulunulduğu ve sık sık tehdit edildiği öğrenildi.

Dün de Şırnak'ta AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Naci Adıyaman PKK tarafından öldürülmüştü.

Haberin Uzantısı

HPG, Aktert’in Öldürülmesini Üstlendi

HPG, AK Parti Dicle İlçe Başkanı Deryan Aktert ile korucu Ahmet Adıyaman’ın öldürülmesini üstlendi.

Halk Savunma Güçleri (HPG), Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Dicle İlçe Başkanı Deryan Aktert ile korucu Ahmet Adıyaman’ın öldürülmesini üstlendi.

Dün akşam saat 22:35’te, Diyarbakır’ın Dicle ilçesi merkezinde, 27 Mayıs Mahallesi Hani ilçe yolu üzerinde kendisine ait akaryakıt istasyonunda bulunan Aktert'e 7-8 kişilik bir grup tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açılmış, Aktert kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

AK Parti Van, Özalp İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Muştu’nun 9 Ekim akşamı öldürülmesini de HPG üstlenmişti.

Fırat Haber Ajansı’nın (ANF) haberine göre, HPG ayrıca, dün saat 17:00’de Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Çemanê köyünde, korucu Ahmet Adıyaman’ın öldürülmesini de üstlendi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.