Gazeteci Ahmet Altan Tahliye Edildi

Gazeteci Ahmet Altan Tahliye Edildi

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) tarafından hakkında hak ihlalleri kararı verilen gazeteci-yazar Ahmet Altan tahliye edilip, cezaevinden çıktı.

A+A-

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) tarafından hakkında hak ihlalleri kararı verilen gazeteci-yazar Ahmet Altan tahliye edilip, cezaevinden çıktı.

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, FETÖ'ye ilişkin "silahlı terör örgütüne yardım" suçlamasıyla hapis cezasına çarptırılan gazeteciler Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak hakkındaki hükmü bozdu.

PolitiKARS.com’un ajanslardan derlediği bilgilere göre; Altan'a verilen 10 yıl 6 ay hapis ile Nazlı Ilıcak hakkındaki 8 yıl 9 ay hapis cezasına ilişkin temyiz incelemesi tamamlandı. Altan ve Ilıcak hakkındaki hükmü bozan daire, Ahmet Altan'ın cezasının bozma gerekçesi ve tutuklulukta geçirdiği süreyi dikkate alarak tahliyesine karar verdi. Dairenin bozma kararını, Türk Ceza Kanunu'nun 220/7'nci maddesinde belirtilen indirimin uygulanmadığı gerekçesiyle aldığı ifade edildi.

Kararın UYAP üzerinden mahkemeye gönderilmesinin ardından Ahmet Altan cezaevinden çıktı. Koronavirüs nedeniyle sokağa çıkma kısıtlaması olduğu için ailesi cezaevi önünde Altan'ı karşılamaya gidemedi. Ahmet Altan taksiyle evine gitti.

Altan’ın kızı Sanem Altan, twitter hesabından “Ağlayamıyorummm bağıramıyorum haykıramıyorım tahliyeee diye.. Böyle büyük sevinçlerin bile nasıl başkalarının acılarına karıştığını işte yine yaşayarak öğreniyorum bu memlekette! Darısı bu ülkenin tüm acıları için.. #hoşgeldinahmetaltan bu sefer gerçekten gel artık ama” paylaşımında bulundu.

Altan 5 yıldır tutuklu bulunuyordu.

NE OLMUŞTU?

Ilıcak ve Altan daha önce İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmış ve "darbeye teşebbüs" suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

Yargıtay 16. Ceza Dairesi ise Altan ve Ilıcak'ın eylemlerinin "silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme" suçunu oluşturduğu gerekçesiyle hükmü bozmuştu. Bunun üzerine yeniden yargılama yapan İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi, 4 Kasım 2019'da "silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme" suçlamasıyla Altan'a 10 yıl 6 ay, Ilıcak'a ise 8 yıl 9 ay hapis cezası vermişti.

Kararın temyiz edilmesi üzerine dosya yeniden Yargıtaya gelmişti. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.