1. HABERLER

  2. BÖLGEDEN

  3. Ardahan'a Demir İpekyolu Gümrük Müdürlüğü
Ağrı'da İş Makinesi Uçuruma Yuvarlandı, 4 Kişi Hayatını Kaybetti

Ağrı'da İş Makinesi Uçuruma Yuvarlandı, 4 Kişi Hayatını Kaybetti

Ağrı'nın Taşlıçay ilçesine bağlı Yukarı Düzmeydan köyü Sivrice mezrasının kar nedeniyle kapanan yolu açmaya çalışan iş makinesi uçuruma yuvarlandı.

A+A-

Ağrı’da, İl Özel İdaresi’ne bağlı iş makinasının kapalı köy yolunu açmaya çalışırken uçurumdan düşmesi sonucu 4 kişi hayatını kaybetti.

Ağrı'nın Taşlıçay ilçesine bağlı Yukarı Düzmeydan köyü Sivrice mezrasının kar nedeniyle kapanan yolu açmaya çalışan iş makinesi uçuruma yuvarlandı.

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre, Ağrı’nın Taşlıçay ilçesinde kar yağışı ve tipinin ardından koyunlarını kaybeden bir vatandaşın ihbarı üzerine bölgeye İl Özel İdaresi’ne bağlı kepçe gönderildi.

Operatör Necati Şen idaresindeki iş makinesi, yoğun kar ve tipinin olduğu köy yolunda içindeki 3 kişi ile birlikte uçuruma yuvarlandı.

3 vatandaş ve kepçe operatörünün koyunların bulmak için katıldığı arama çalışmasında kepçenin yaklaşık 60 metre yükseklikte bir uçurumdan düştüğü ihbarı üzerine olay yerine kurtarma ekipleri sevk edildi.

4 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Yoğun kar yağışı ve tipi nedeni ile güçlükle başlatılan arama kurtarma çalışmaları sonucu iş makinesine ulaşan ekipler, ağır yaralanan iş makinesi operatörü Necati Şen'i uçurumdan sedye ile yaklaşık 500 metre taşıyarak yolda bekleyen paletli ambulansa taşıdı. İş makinesinde bulunan vatandaşlardan Mustafa Taşdemir'in ise cansız bedenine ulaşıldı.

Ağır yaralı olarak kurtarılan Necati Şen, sağlık ekiplerince kaldırıldığı Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

KAYIP 2 KİŞİ DE HAYATINI KAYBETTİ

Öte yandan ekipler, kayıp diğer vatandaşlar Yasin Taşdemir ve Raif Aydın'ı arama ve kurtarma çalışmalarını gece geç saatlere kadar zor şartlarda sürdürürken, yoğun tipi ve fırtına nedeni ile çalışmalara ara verildiği öğrenildi.

SABAH SAATLERİNDE BULUNDU

Hava sıcaklığının sıfırın altında 15 dereceye düştüğü bölgede ekipler ve köylüler ellerine geçirdikleri malzemelerle karlı zeminde arama yaptı. 

Fırtına sebebiyle ara verilen çalışmalara hava durumunun normale dönmesiyle yeniden başlandı. Daha sonra yapılan vatandaşların da katıldığı aramalarda Yasin Taşdemir ile Raif Aydın'ın cansız bedenleri bulundu.

Bulundukları yerden çıkarılan 2 kişinin cenazesi Taşlıçay Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Bu arada 200'e yakın koyunun da kar ve tipide telef olduğu öğrenildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.