1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Adana'da Patlama
Adana'da Patlama

Adana'da Patlama

Adana Valiliği önündeki açık otoparkta patlama meydana geldi. Adana Valisi Mahmut Demirtaş, “Patlamada iki vatandaşımız öldü, 21 kişi yaralandı” dedi. Yayın yasağı getirildi.

A+A-

Adana Valiliği’nin yanındaki otoparkta bu sabah patlama meydana geldi. Valilik, bomba yüklü aracın patlatıldığını açıkladı.

Kentin Merkez Seyhan ilçesindeki Döşeme Mahallesi Mehmet Nuri Sabuncu Bulvarı'nda bulunan Adana Valiliği'nin önünde bulunan açık otoparktaki patlama saat 08.05'te meydana geldi.

Valilikten açıklama

Adana Valisi Mahmut Demirtaş şu açıklamayı yaptı:

“Saat 08.05 civarında otoparkta Valilik makam girişine yakın yerde araç patlatılıyor. Bir kadın tarafından olayın gerçekleştirildiği tahmin ediliyor. Patlamada iki kişi öldü, 21 kişi yaralandı. Yaralılar hastanelere kaldırıldı."

Demirtaş, Anadolu Ajansı’na muhabirine yaptığı açıklamada, patlamanın 33 [Mersin] plakalı bir araçta meydana geldiğini, aracın bu zamana kadar herhangi arama kaydının olmadığını söyledi.

Ölenlerden biri valilikte bahçıvandı

Patlamada yaşamını yitirenlerden biri, Seyhan İlçe Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü’nde görev yapan Gökhan Aygül.

Hürriyet gazetesinin haberine göre, evli ve iki çocuğu olan 41 yaşındaki Aygül, valilikte bahçıvan olarak 28 Kasım’a kadar geçici görevlendirilmişti.

Belediye başkanı: Enerji Zirvesi vardı

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de CNN Türk'e “Adana’da bugün saat 09:00’da Adana’da Enerji Zirvesinin açılışı vardı” açıklamasını yaptı.

Patlamayla birlikte otoparktaki araçlar yanmaya başlarken o sırada araçlarını park edenler ve oradan geçenler yaralandı. Valilik binası başta olmak üzere çevredeki çok sayıda binanın camları kırıldı. 

Yayın yasağı getirildi

Radyo ve Televizyon Üst Kurulunca, Başbakanlık tarafından Adana Valiliği otoparkındaki patlamaya ilişkin geçici yayın yasağı getirildiği açıklandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.