1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bayramiç’te Orman Yangını
Adalet Arayışı.. 'Şenyaşar Ailesi'nin Mücadelesi ve Katliamın Yıl Dönümü!

Adalet Arayışı.. 'Şenyaşar Ailesi'nin Mücadelesi ve Katliamın Yıl Dönümü!

Ailesinin trajik bir şekilde kaybedilmesinin ardından adalet arayışına başlayan Emine Şenyaşar, eşi ve çocukları için altı yıldır adalet bekliyor. 

A+A-

Ailesinin trajik bir şekilde kaybedilmesinin ardından adalet arayışına başlayan Emine Şenyaşar, eşi ve çocukları için altı yıldır adalet bekliyor. 

2018 Genel Seçimleri’ne kısa bir süre kala, AK Partili bir grup ile Şenyaşar kardeşler arasında çıkan tartışma şiddetli bir saldırıya dönüştü. Olay, hastanede de devam etti ve aile üyelerinden bazıları hayatını kaybetti.

Ş.Urfa’nın Suruç ilçesinde yaşanan olayın üzerinden altı yıl geçtiği halde, aile hala adaletin sağlanmasını umut ediyor.

SALDIRININ YIL DÖNÜMÜ 

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; 14 Haziran 2018’de, Ş.Urfa’nın Suruç ilçesinde, eski AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından Şenyaşar ailesine yönelik gerçekleştirilen saldırı, Emine Şenyaşar’ın eşi ve iki oğlunun ölümüyle sonuçlandı. 

Bu olay, Türkiye’nin gündemine oturdu ve adalet arayışının sembolü haline geldi.

SALDIRI VE SONUÇLARI 

Saldırı, aileye ait iş yerinde başladı ve Suruç Devlet Hastanesi’ne kadar devam etti. 

Hastanede, ağır yaralı olan Şenyaşar kardeşler, hastane personelinin gözleri önünde saldırıya uğradı. 

Ailenin bireyleri, saldırı sonucu yaralandı ve olay sonucunda Celal ve Adil Şenyaşar  hastanede yaşamını yitirdi. 

Olayın ardından Fadıl Şenyaşar yaralı halde tutuklandı ve yaklaşık altı yıl boyunca cezaevinde kaldı.

HASTANEDE YAŞANANLAR 

Hastanede yaşananlar, toplumda büyük bir infial yarattı. Hastanenin güvenlik kameraları kayıtlarının çalındığı iddiaları, olayın şeffaflığını ve adaletin sağlanmasını daha da karmaşık hale getirdi. 

YARGILAMA SÜRECİ 

Olayla ilgili yargılama süreci, “işyeri” ve “hastane” olmak üzere iki ayrı dosya üzerinden yürütüldü. Fadıl Şenyaşar ve Enver Yıldız’a verilen hapis cezaları, yargı sürecinin uzamasına neden oldu.

Şenyaşar ailesine yönelik saldırıyla ilgili yargılamalar sonucunda Fadıl Şenyaşar’a uzun yıllar hapis cezası verildi. Ancak, dava süreci devam ediyor ve son duruşmada bazı sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. 

ADALET NÖBETİ 

Emine Şenyaşar ve yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar, adaletin sağlanması talebiyle Urfa Adliyesi önünde bir adalet nöbeti başlattı. 

Adalet arayışında bir sembol haline gelen Emine Şenyaşar, katliama karışanların yargılanmasını talep etti. 

Bu süreçte aile, birçok zorlukla karşılaştı ve eylemleri sırasında defalarca gözaltına alındı.

ANMA VE ADALET TALEBİ 

Emine Şenyaşar, adalet sağlanana kadar eşi ve çocuklarının taziyesini kurmadı ve yas tutmadı. 

Katliamın yıldönümünde, Emine Şenyaşar ve destekçileri, adalet taleplerini yinelemek için Suruç Asri Mezarlığı’nda kitlesel bir anma düzenleyerek adalet taleplerini yineleyecek.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.