1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bunalıma Giren Oyuncu İntihar ETTİ
Abdullah Öcalan'a İlişkin Haberlere Yalanlama

Abdullah Öcalan'a İlişkin Haberlere Yalanlama

İstanbul seçimlerine 3 gün kala, Anadolu Ajansı ve diğer kimi yayın organlarında PKK Lideri Abdulah Öcalan’a ilişkin servis edilen haberler yalanlandı.

A+A-

PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın 23 Haziran seçimleri için HDP’ye “Tarafsız kalın” çağrısı yaptığı iddia edildi. İddiayı Öcalan ile görüştüğünü öne süren Tunceli Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Kemal Özcan ortaya attı. Özcan, Öcalan'ın el yazısı olduğunu iddia ettiği bir metni yayınladı. 

Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı, Doç. Dr. Ali Kemal Özcan'ın PKK Lideri Abdullah Öcalan ile yaptığı görüşmeye ilişkin basın açıklaması düzenleyerek, Abdullah Öcalan’ın mektubunu okuduğunu iddia etti.

Servis edilen habere göre, mektupta Öcalan HDP’ye yönelik, “23 Haziran seçimlerinde tarafsız kalın” çağrısında bulundu!

Haberin uzantısı...

ASRIN HUKUK BÜRÜSU'NDAN AÇIKLAMA

Asrın Hukuk Bürosu, PKK Lideri Abdulah Öcalan’la 18 Haziran’da yaptıkları görüşme ve kimi basın organlarında müvekkillerine dair yer alan haberlere ilişkin yarın açıklama yapılacağını duyurdu.

23 Haziran’da tekrarlanacak İstanbul seçimlerine 3 gün kala, Anadolu Ajansı ve diğer kimi havuz medyası yayın organlarında PKK Lideri Abdulah Öcalan’a ilişkin kimi haberler servis edildi. Sözkonusu haberlerde Öcalan’ın, HDP'ye İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi için tarafsızlık çağrısında bulunduğu ileri sürüldü.

Yapılan bu haberlere ilişkin  Öcalan’ın müdafiliğini yürüten Asrın Hukuk Bürosu’ndan açıklama geldi. Twitter adresi üzerinden yapılan açıklamada, 18 Haziran’da görüşüldüğü ifade edilen Öcalan’la yapılan bu son görüşme ile kendisi ile ilgili yapılan haberlere ilişkin yarın detaylı bir yazılı açıklama yapılacağı ifade edildi.

Asrın Hukuk Bürosu’ndan yapılan o açıklama şöyle: “18 Haziran tarihinde İmralı’da müvekklilimiz S. Öcalan ile gerçekleştirdiğimiz avukat görüşmesinin detayları ve bugün basında yer alan haberlerle ilgili detaylı bir yazılı açıklamayı mevcut planlamamız doğrultusunda yarın (21 Haziran) kamuoyunun bilgisine sunacağız 20.06 2019”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler