1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Uğur Dündar İzmir'e Yerleşiyor
ABD ile İlk Ortak Devriye Tamamlandı

ABD ile İlk Ortak Devriye Tamamlandı

Milli Savunma Bakanlığı, 'Fırat'ın doğusu'nda ABD ile ilk ortak devriyenin gerçekleştiğini açıkladı.

A+A-

TSK ve ABD Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı askerlerin Fırat'ın doğusu'nda ilk müşterek kara devriyesi yapıldı.

ABD ile birlikte gerçekleştirilecek müşterek kara devriyesine katılacak araçlar da sınıra hareket etti.

Konvoyda zırhlı araçların yanı sıra sinyal kesici, zırhlı araç çekicisi ve ambulans da bulunuyor.

Akçakale’nin ilçesinin 30 kilometre doğusunda TSK’ye ait 6 zırhlı araçtan oluşan konvoyu, ortak kara devriyesine katılmak için sınırı geçerek ABD askeri konvoyuyla buluştu.

MSB'DEN İLK AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığı, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Suriye’nin kuzeyinde, Fırat’ın doğusunda Güvenli Bölge tesisi faaliyetleri kapsamında; ​TSK ve ABD personeli, kara araçları ve İHA’ların iştirakiyle ilk müşterek kara devriyesine Akçakale güneyinde, Suriye tarafında başladı" dedi.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan ikinci açıklamada devriyenin tamamlandığı belirtildi. 

Milli Savunma Bakanlığı'nın Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Suriye'nin kuzeyinde, Fırat'ın doğusunda Güvenli Bölge tesisi için TSK ve ABD personelinin ilk müşterek kara devriyesi planlandığı şekilde icra edildi" denildi.

MSB: ORTAK DEVRİYE DEVAM EDECEK

Milli Savunma Bakanlığı, ortak devriyeye ilişkin bir basın açıklaması da yaptı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"5-7 Ağustos tarihlerinde ABD heyetiyle varılan mutabakat çerçevesinde Güvenli Bölge’nin tesisine, belirlenen takvim çerçevesinde planlandığı gibi devam edilmektedir.

Suriye’nin kuzeyinde Fırat’ın doğusunda Güvenli Bölge tesisine yönelik olarak Birleşik Müşterek Harekat Merkezi Şanlıurfa Akçakale’de 12 Ağustos 2019 tarihinde faaliyete geçmiş, 14 Ağustos 2019’da İHA keşif uçuşları başlamıştır. 21 Ağustos tarihinden itibaren Güvenli Bölge Birinci Aşama faaliyetlerine geçilerek  24 ve 29 Ağustos ile 5 Eylül tarihlerinde müşterek hava keşif faaliyeti icra edilmiştir. Planlanan takvime uygun olarak, TSK ve ABD personeli, kara araçları, helikopter ve İHA’ların iştirakiyle ilk müşterek kara devriyesine bugün saat 09:17’de Akçakale’nin güneyinde, Suriye tarafında başlanmış ve planlandığı gibi faaliyet 12:51’de sona ermiştir.

Güvenli Bölge’nin tesisine yönelik faaliyetlerin dikkat ve hassasiyetle denetlenmesi, arazideki uygulamaların yerinde görülmesi ve takvime uygun ilerlenmesi maksadıyla havadan ve karadan ortak devriyelere önümüzdeki günlerde devam edilecektir.

Suriye’nin kuzeyi Fırat’ın doğusunda teröristlere ait barınak, sığınak ve tahkimatın imha edilmesi, ellerindeki ağır silahların toplanması, teröristlerin bölgeden çekilmesi ve sonrasında Suriyeli kardeşlerimizin evlerine dönmesi için gerekli koşulların oluşturulmasını sağlamak maksadıyla ortak faaliyetler planlandığı şekilde gecikmeye meydan vermeden sürmektedir." 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler