6 Sosyalist Parti ve Örgütten HDP’ye Destek

6 Sosyalist Parti ve Örgütten HDP’ye Destek

Partizan, Alınteri, Türkiye İşçi Partisi, Devrimci 78’liler Federasyonu, Sosyalist Meclisler Federasyonu ve Emekçi Hareket Partisi, 24 Haziran seçimlerinde HDP'yi destekleyeceğini duyurdu.

A+A-

Kaldıraç, Halkevleri ve Emep'in ardından 5 sosyalist örgüt ve parti daha 24 Haziran seçimlerinde HDP ve HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ı destekleyeceklerini duyurdu.

Partizan dergisi, 24 Haziran seçimlerindeki tavrına yönelik yaptığı açıklamada HDP ile ittifak kuracağını ve Cumhurbaşkanı adayı olarak Selahattin Demirtaş’ı destekleyeceğini söyledi.

Alınteri dergisi de, seçimlerde tutumunu belirten bir açıklama yayımlayarak, ”24 Haziran sürecinde HDP’yi ve Selahattin Demirtaş’ı destekleyeceğiz!..” dedi.

Sosyalist Meclisler Federasyonu, hem parlamento hem de cumhurbaşkanı seçimlerinde HDP’yi destekleme kararı aldığını açıkladı.

Türkiye İşçi Partisi (TİP)'nden yapılan açıklamda, "Tek adam diktatörlüğüne karşı barış ve kardeşlik mücadelesinin parçası olmuş ve milyonlarca yurttaşın oyuyla Meclis’e gönderilmiş olan Selahattin Demirtaş da Saray faşizminin doğrudan talimatı ve hukuksuz operasyonu ile tutuklanmış, siyaset yapma hakkı elinden alınmaya çalışılmıştır. Bu açıdan, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy tercihimiz Selahattin Demirtaş’tan yana olacaktır” ifadeleri kullanıldı.

Devrimci 78’liler Federasyonu ise, "Emek ve Demokrasi güçleri HDP etrafında birleşerek “Demokrasi ittifakı” kurmalıdır" dedi.
 
Emekçi Hareket Partisi de Anayasa referandumunda ortaya çıkan “Hayır” cephesinin tüm kesimlerinin sandığa en fazla katılımla gitmesini sağlayabilecek genişlikte bir aday yelpazesi olduğuna dikkat çekerek 24 Haziran’da HDP ve adayı Demirtaş için çalışacaklarını duyurdu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler