1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Taşımalı Seçmen Krizi... DEM Parti, Kars'ta 'İptal Başvurusu'nu Yineledi
56 İlde 'Kafes 49' Operasyonu... 147 Şüpheli Gözaltına Alındı

56 İlde 'Kafes 49' Operasyonu... 147 Şüpheli Gözaltına Alındı

İçişleri Bakanlığı, Kars’ın da içinde bulunduğu 56 ilde ‘Kafes 39’ operasyonu gerçekleştirdi.

A+A-

İçişleri Bakanlığı, Kars’ın da içinde bulunduğu 56 ilde ‘Kafes 39’ operasyonu gerçekleştirdi.

“Tefecilik, kamu kurum ve kuruşlarının zararına Yönelik nitelikli dolandırıcılık, kişilere karşı nitelikli dolandırıcılık, ihaleye fesat karıştırma, parada sahtecilik, resmi ve özel belgede sahtecilik, Vergi Usul Kanunu'na muhalefet” gibi suçları işleyen şüphelilere yakalamaya yönelik 56 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 56 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen ‘Kafes-49’ operasyonlarında organize suç örgütlerinin çökertildiğini, 147 şüphelinin yakalandığını açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyona ilişkin ayrıntıları sosyal medya hesabından paylaştı.

56 İLDE, 147 ŞÜPHELİ YAKALANDI

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre, Adana, Adıyaman, Ağrı, Ankara, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Hatay, Isparta, Mersin, İstanbul, İzmir, Kars, Kayseri, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Mardin, Muğla, Nevşehir, Ordu, Sakarya, Samsun, Siirt, Tokat, Trabzon, Şanlıurfa, Uşak, Van, Zonguldak, Batman, Bartın, Iğdır, Yalova, Karabük, Osmaniye ve Düzce düzenlenen operasyonlarda 147 kişinin yakalandığını vurguladı.

..haberin uzantısı

KARS’TA TEFECİLİK YAPAN 2 KİŞİ TUTUKLANDI

Kars’ta önceki gün (27 Şubat) tefecilere yönelik düzenlenen operasyonda çok sayıda çek, senet, silah ve mühimmat ele geçirildi.

Kars Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekiplerince yürütülen soruşturma çerçevesinde 16 ekip, 50 polisin katılımıyla 4 ikamet ve 3 iş yeri olmak üzere toplam 7 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

KOM ekiplerince düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 3 şüpheliye ait ikamet ve işyerlerinde yapılan aramada; çok sayıda çek, senet, ajanda ve doküman, 4 ruhsatsız tabanca, 2 pompalı tüfek, oto sahteciliğinde kullanılan 2 kutu şase kalıbı, 1 sallama bıçak, 6 şarjör, 83 tabanca fişeği, 6 kartuş ve 2,58 gram esrar ele geçirilerek muhafaza altına alındığı kaydedildi.

Olayla ilgili olarak gözaltına alınan 3 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından ‘tutuklanma talebiyle’ adliyeye sevk edilen şüphelilerden 1’i çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, G.G. (35) ve S.U. (31) ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.