1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Newroz Kutlamalarında Öcalan Sloganları Atıldı
21 İlde IŞİD Operasyonu

21 İlde IŞİD Operasyonu

Adana, Adıyaman, Ankara, Antalya, Antep, Bingöl, Bursa, Çorum, Diyarbakır, Hatay, İstanbul, İzmir, Kilis, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Muğla, Samsun, Urfa ve Van'da IŞİD'e yönelik operasyon yapıldı.

A+A-

Sabah erken saatlerde başlatılan İslam Devleti Örgütü’ne (IŞİD) yönelik operasyon bir çok ilde eş zamanlı olarak yürütüldü.

Operasyonlar Adana, Adıyaman, Ankara, Antalya, Antep, Bingöl, Bursa, Çorum, Diyarbakır, Hatay, İstanbul, İzmir, Kilis, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Muğla, Samsun, Urfa ve Van'da yürütüldü.

Operasyonu sabah saatlerinde duyuran Anadolu Ajansı il il operasyonlardaki gelişmeleri aktardı.

Ankara: 60 gözaltı

Ankara Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) Şube ekiplerince IŞİD’e yönelik operasyonda, çoğu yabancı uyruklu 60 şüpheli gözaltına alındı.

AA muhabirinin verdiği bilgiye göre, sabaha karşı Ankara'nın Sincan, Çubuk, Yenimahalle ve Mamak ilçelerinde birçok adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından sorgulanmak üzere Emniyet'e götürüldü.

İstanbul ve Kocaeli: 18 gözaltı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında, IŞİD yanlısı olarak faaliyet gösteren ve haklarında eylem hazırlığında oldukları şeklinde bilgiler bulunan, aralarında İstanbul'da sorumlu düzeyde kişilerin de yer aldığı şüphelilere yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Esenler, Şişli, Bağcılar, Bahçelievler, Maltepe, Sultanbeyli, Sancaktepe, Güngören, Beyoğlu, Pendik ve Ümraniye ilçelerindeki 20 adreste ve Kocaeli'nde bir adrese operasyon düzenleyen ekipler, F.Z, Y.S, M.K, İ.K, Y.K, İ.A, M.Ç, Ö.Y, S.U, Y.A, F.T, A.U, V.K, H.E, R.C.K, A.T, B.S. ile yabancı uyruklu A.W olmak üzere 18 şüpheliyi gözaltına aldı.

Şüphelilerin ikamet ve araçlarında yapılan aramada çok sayıda dijital malzemeyle örgütsel doküman ele geçirildi.

Ayrıca operasyonda yakalanan 10'u çocuk 14 yabancı uyruklu kişi, sınır dışı işlemleri için bölge polis merkezlerine teslim edildi.

Bursa: 46 gözaltı

Bursa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Nilüfer, Osmangazi, Yıldırım, Gürsu ve Orhaneli ilçelerinde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonlarda IŞİD üyesi oldukları iddiasıyla aralarında yabancı uyrukluların da bulunduğu 46 kişi gözaltına alındı.

İzmir: 9 gözaltı

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, kent merkezi ve Menemen ilçesinde belirlenen 9 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

Gözaltına alınan 9 zanlının “terör örgütü adına çatışma bölgelerinde faaliyette bulundukları, DEAŞ üyeleriyle irtibat halinde oldukları, zaman zaman çatışma bölgelerine gidip geldikleri ve kentte eylem hazırlığında oldukları” ileri sürüldü.

Şüphelilerden Suriye vatandaşı E.A'nın, göçmen kaçakçılığı organizatörleriyle irtibat halinde olduğu, örgüt üyelerini sığınmacı görünümünde Avrupa ülkelerine kaçırmak için araştırma yaptığı öne sürüldü.

Zanlıların adreslerinde yapılan aramada çok sayıda örgütsel doküman ile bir av tüfeği ve bir ruhsatsız tabanca ele geçirildi. AA haberinde “Şüphelilerin evlerinde FETÖ/PDY'e elebaşı Fetullah Gülen'e ait kitapların da bulunması dikkati çekti” ifadesini kullandı.

Antep: 47 gözaltı

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, belirlenen 51 adrese operasyon düzenledi.

Özel harekat ekiplerinin desteğiyle yapılan aramada çok sayıda örgütsel doküman ve belgeler ile bilgisayarlara el konuldu. 47 zanlı gözaltına alındı.

Urfa: 100 gözaltı

Şanlıurfa merkez ve ilçelerinde çok sayıda özel harekat polisinin katılımıyla belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Aralarında pansiyon, iş yeri ve evlerin de bulunduğu 40 adreste yapılan aramada çok sayıda örgütsel doküman ve bilgisayara el konuldu, 100 kişi gözaltına alındı.

Örgütsel faaliyetlerde bulunulduğu belirlenen evler, zabıta ekiplerince mühürlendi.

Adıyaman merkezli 5 ilde operasyon: 10 Gözaltı

Öte yandan, Adıyaman Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde, “Suriye'deki çatışma bölgelerindeki teröristlerle irtibatlı oldukları, örgütsel toplantılar düzenleyerek propaganda yaptıkları ve terör örgütüne eleman kazandırmaya çalıştıkları öne sürülen şüphelilere yönelik” Adıyaman, İstanbul, Manisa, Antep ve Samsun'da 84 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

Özel harekat ekiplerinin desteğiyle kent merkezinde 39, Kahta, Besni ve Gölbaşı ilçelerinde 15, diğer 4 ilde de 30 olmak üzere 84 adreste yapılan aramada çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

10 şüpheli gözaltına alındı.

Konya: 37 gözaltı

Konya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, özel harekat polislerinin desteğiyle kent merkezinde belirlenen 74 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. 37 kişi gözaltına alındı.

Bingöl: 10 gözaltı

Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığıca yürütülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, kent merkezinde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

10 kişi gözaltına alındı.

Adana: 25 gözaltı

Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, merkez Yüreğir ilçesine bağlı Yeşilbağlar ve Kiremithane mahallelerinde belirlenen adreslere operasyon düzenledi.

Özel harekat ekiplerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 500 polis, 53 adreste arama yaptı.

Operasyonda 25 kişi gözaltına alındı.

Hatay: 38 gözaltı

Hatay Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, merkez ve ilçelerde eş zamanlı operasyonda 38 kişi gözaltına alındı.

Malatya: 2 gözaltı

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kent merkezinde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi; 2 kişi gözaltına alındı.

Kilis: 4 gözaltı

Kilis Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, belirlenen 5 adrese operasyon düzenledi.

Kilis'teki operasyonda 4 kişi gözaltına alındı.

Çorum: 17 gözaltı

Çorum Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, merkez ve bir ilçede, daha önce belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Irak uyruklu 17 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda bazı eşyalara da el konuldu.

Diyarbakır: 4 gözaltı

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığıca yürütülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, kent merkezinde belirlenen bazı adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. 4 kişi gözaltına alındı.

Antalya: 10 gözaltı

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, kent merkezinde belirlenen 10 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

Suriye uyruklu 10 kişi gözaltına alındı.

Van: 8 gözaltı

Van Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve Özel Harekat Şubesi ekipleri, 9 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda örgüt üyesi oldukları iddiasıyla 8 kişi gözaltına alındı, bir şüphelinin de arandığı öğrenildi.

Muğla: 3 gözaltı

Muğla Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ile Özel Harekat Şube müdürlükleri ekipleri, Fethiye ilçesi Kumluova Mahallesi'nde belirlenen adrese operasyon düzenledi.

Suriye uyruklu 3 kişi gözaltına alındı. Zanlılar, Antalya'ya götürüldü.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.