1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS GÜNDEM

  4. Kars’taki Cinayetin Zanlısı İzmir'de Yakalandı
16 Ressam 'Serhat'i Çizdi

16 Ressam 'Serhat'i Çizdi

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) tarafından düzenlenen 2.Resim Çalıştayı kapsamında Kars’ı Ardahan’ı Iğdır ve Ağrı’yı gezen 16 Ressam illerin tarihi, sosyal ve kültürel değerlerini tuvale çizdi.

A+A-

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) tarafından düzenlenen 2.Resim Çalıştayı kapsamında Kars’ı Ardahan’ı Iğdır ve Ağrı’yı gezen 16 Ressam illerin tarihi, sosyal ve kültürel değerlerini tuvale çizdi. Ressamların eserleri 30 Ocak’ta Kars’ta sergilenecek.

II.Resim Çalıştayı kapsamında SERKA’nın davetiyle Türkiye’nin 10 üniversitesinden gelen 16 sanatçı ve ressam, Ajans’ın faaliyet yürüttüğü Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars illerindeki tarihi ve kültürel mekanları gezdi.

Ağrı Dağı, İshak Paşa Sarayı ve Ani Antik Kenti başta olmak üzere bölge illerinin sanatsal potansiyele sahip olduğunu belirten ressamlar, eserlerinin Karslı sanatseverlerle buluşmalarından mutluluk duyacaklarını söyledi. Ressamlar Basri Erdem, Cebrail Ötgün, Engin Aslan, Fırat Çalkuş, Hasan Rastgeldi Hüsnü Dokak, İbrahim Yıldız, İsmail Ateş, Kazım Artut, Lütfi Özden, Mehmet Örs, Mehmet Sakızcı, Orhan Umut, Özlem Muraz, Sait Toprak ve Suat Karaaslan bölge gezisinin ardından Kafkas Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin atölyelerinde resim yapmaya başladı.

16 ressam, bir haftalık resim atölyesini tamamladıktan sonra yaptıkları resimleri düzenleyecekleri sergiyle sanatseverlerle buluşturacak. 30 Ocak’ta Gazi Ahmet Muhtar Paşa Konağı’nda düzenlenecek sergi Kars Valisi Rahmi Doğan, Serhat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Hüsnü Kapu ve Kafkas Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vedat Baran’ın katılımıyla gerçekleştirilecek.

16 Ressam Serhat İllerini Tuvale Çizdi

16 Ressam Serhat İllerini Tuvale Çizdi

16 Ressam Serhat İllerini Tuvale Çizdi

16 Ressam Serhat İllerini Tuvale Çizdi

16 Ressam Serhat İllerini Tuvale Çizdi

16 Ressam Serhat İllerini Tuvale Çizdi

Haberin uzantısı...

Resimler Sergilendi

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA)’nın davetlisi olarak Kars’a gelen 10 farklı üniversiteden 18 ressamın çizdiği resim ve tuvaller Gazi Ahmet Muhtar Paşa Konağı’nda sergilendi.

SERKA’nın davetlisi olarak Kars’a gelen ve Serhat illeri Kars, Ardahan, Iğdır ile Ağrı’yı gezen 18 ressam, kendi gözlemlerini resim ve tuvale yansıttı. Ressamların çizdiği resim ve tuvallerin sergisinin açılışı SERKA Genel Sekreteri Hüsnü Kapu, Kafkas Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vedat Baran ve ressamlar tarafından yapıldı.

Serginin açılışında konuşan SERKA Genel Sekreteri Hüsnü Kapu, amaçlarının Kars’ı modern Dünya standartlarında resim galerisine dönüştürmek olduğunu söyledi.

Kapu, “Bildiğiniz gibi Serhat Kalkınma Ajansı’nın 2’nci resim çalıştayı, 1’ncisi İlkbahar yaz versiyonu ile yapmıştık geçen yıl, ondada yaklaşık 15 resim koleksiyonumuz olmuştu. Bölgeyle ilgili, bölgemizin tarihi ve turist değerlerini, ressamlarımızın gözüyle kamuoyuna, içerideki ve dışarıdaki insanlarımızla paylaşmak istedik” dedi.

Hüsnü Kapu, “10 farklı üniversiteden 18 ressam davetimize icabet ettiler, bizi kırmadılar buraya kadar geldiler. 3 gün bölgemizi gezdiler. 3 gün sonra kendi gözlemlerini resimlere, tuvallere yansıttılar. Bizim temel amacımız bu süreci Kars’ta modern Dünya standartlarında resim galerisine dönüştürmek. Bunun alt yapısını oluşturuyoruz. İnşallah bölgemiz için hayırlara vesile olur” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından açılışı yapılan sergi gezildi. GAMP Konağı’nda açılan sergi 7 hafta açık kalacak. Sergiye tüm Karslılar davet edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.