1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Cumhurbaşkanı Gül, Ensar Vakfı Heyetini Kabul Etti
12 yıl Sonra İlk... Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır'da

12 yıl Sonra İlk... Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır'da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyarette bulunmak üzere Birleşik Arap Emirlikleri'nden (BAE) Mısır'a gitti.

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyarette bulunmak üzere Birleşik Arap Emirlikleri'nden (BAE) Mısır'a gitti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Mısır'ın başkenti Kahire'de, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi tarafından resmi törenle karşılandı.

Erdoğan, 12 yıl sonra gerçekleştirdiği ziyarette, başkent Kahire'deki Uluslararası Havalimanı'nda Cumhurbaşkanı Abdulfettah Es Sisi ve Türkiye'nin Kahire Büyükelçisi Salih Mutlu Şen tarafından karşılandı.

AA'nın aktardığına göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı İttihadiye Sarayı'na gelişinde Sisi karşıladı. Erdoğan ve Sisi'nin tören alanındaki yerlerini almasının ardından top atışı gerçekleştirildi ve iki ülkenin milli marşları çalındı. Mevkidaşı Sisi ile tören kıtasını denetleyen Erdoğan, askerleri selamladı. İki lider tokalaşarak basın mensuplarına poz verdi. Ülkelerin heyetlerinin takdiminin ardından ikili ve heyetler arası görüşmeye geçildi.

Erdoğan'a eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Savunma Bakanı Yaşar Güler, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç eşlik ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, resmi törenle karşılamanın ardından Mısırlı mevkidaşı Sisi ile ikili ve heyetler arası görüşme ve ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Erdoğan, ardından Cumhurbaşkanı Sisi tarafından heyeti onuruna verilen resmi yemeğe katılacak.

ERDOĞAN, SON ZİYARETİNİ KASIM 2012'DE YAPMIŞTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır'a en son 2012 yılında gitmiş, dönemin cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ile bir araya gelmişti.

Mısır'ın ilk seçilmiş cumhurbaşkanı olan Mursi'nin, tüm yetkileri elinde toplayan kararnameye karşı haftalar süren protestolara rağmen geri adım atmaması sonrası Temmuz 2013’te kanlı bir darbe ile devrilmesinin ardından da Türkiye ile Mısır ilişkilerinde kopuş yaşanmıştı.

Darbenin lideri ve dönemin Mısır genelkurmay başkanı olan Sisi, başta Erdoğan olmak üzere Türkiye'de çok sayıda siyasetçinin ağır eleştirilerinin hedefi olmuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.