1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Trabzonspor 4 te 4 YAPTI
Ziraat Türkiye Kupası Finali.. Nefes Kesen Mücadelenin Galibi Beşiktaş! 

Ziraat Türkiye Kupası Finali.. Nefes Kesen Mücadelenin Galibi Beşiktaş! 

Türkiye Kupası finalinde Beşiktaş ve Trabzonspor arasındaki gol düellosunda; Beşiktaş 90+4. dakikada bulduğu golle maçı 3-2 kazanarak kupanın sahibi oldu.

A+A-

İstanbul'un gözde stadyumlarından Atatürk Olimpiyat Stadı, Ziraat Türkiye Kupası finaline ev sahipliği yaptı. 

Futbolseverlerin büyük bir heyecanla takip ettiği maçta; Beşiktaş, zorlu rakibi Trabzonspor'u 3-2 mağlup ederek kupanın sahibi oldu.

İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda heyecan dolu bir finalde, Beşiktaş ve Trabzonspor Ziraat Türkiye Kupası'nın zirvesi için mücadele etti.

Beşiktaş, zorlu rakibi Trabzonspor'u 3-2 mağlup ederek kupanın sahibi oldu. 

Beşiktaş 90+4. dakikada bulduğu golle maçı 3-2 kazanarak kupanın sahibi oldu.

BEŞİKTAŞ'IN İLK 11'İ

Beşiktaş, Mert Günok, Svensson, Necip Uysal, Colley, Masuaku, Al Musrati, Salih Uçan, Gedson, Ghezzal, Muçi ve Muleka'dan oluşan ilk 11'iyle maça başladı. Takım, maçın ilk dakikalarından itibaren etkili ataklarla rakip kalede gol aradı.

TRABZON'UN CEVABI

Trabzonspor ise Uğurcan Çakır, Meunier, Denswil, Mendy, Eren Elmalı, Umut Güneş, Berat Özdemir, Bardhi, Visca, Fountas ve Onuachu ile sahaya çıktı. 14. dakikada Onuachu'nun yarı sahadan başlayan ve ceza sahasında biten muazzam solo performansıyla öne geçti.

futbol-002.jpeg

MAÇIN KRİTİK ANLARI

Beşiktaş, 16. dakikada Muleka'nın şutuyla beraberlik golüne çok yaklaştı ancak Trabzonspor kalecisi Uğurcan Çakır, kritik bir kurtarış yaparak takımını önde tutmayı başardı. 

26. dakikada ise Ghezzal'ın köşe vuruşundan sonra Colley'nin kafa vuruşu direğin üzerinden auta çıktı.

PENALTIDAN GELEN BERABERLİK

İlk yarının sonlarına doğru Beşiktaş için dönüm noktası geldi. Bardhi'nin eline çarpan top sonucu hakem penaltı kararı verdi ve Ghezzal, penaltıyı gole çevirerek skoru eşitledi.

BEŞİKTAŞ 2-1 ÖNE GEÇTİ

Beşiktaş 54. dakikada öne geçti. Sol kanattan topu taşıyan Gedson, meşin yuvarlağı yerden ceza sahasına gönderdi. 

Ceza sahası çizgisi yakınlarında topu kontrol eden Muleka, pasını savunmanın arkasına sarkan Salih Uçan'a gönderdi. Boş durumdaki Uçan, kafa vuruşuyla ağları havalandırdı: 2-1

62. dakikada iki takım da gole yaklaştı. Trabzonspor atağında kaleci Mert Günok topu çizgiden çıkardı. Karşı atağa çıkan Beşiktaş'ta Ghezzal'ın ceza sahası dışından çektiği şut direkten döndü.

70. dakikada Edin Visca'nın ceza sahası dışından çektiği şutta kaleci Mert Günok'un parmaklarının ucuyla dokunduğu top direğe de çarparak dışarı çıktı. 

Beşiktaş'ta sakatlanan Jackson Muleka oyuna devam edemedi. Muleka'nın yerine 75. dakikada Vincent Aboubakar oyuna girdi.

84. dakikada Rashica uzak mesafeden vuruşunda, yerden de seken topu Uğurcan Çakır, kornere çeldi. 

BERABERLİK

89. dakikada Pepe'nin golüyle Trabzonspor skoru 2-2'ye getirdi. 

BEŞİKTAŞ AFFETMEDİ

90+4. dakika Al Musrati ağları havalandırdı, Beşiktaş 3-2 öne geçti.

futbol-003.jpeg

FİNALİN İSTATİSTİKLERİ

Beşiktaş, daha önce 16 kez finale çıkıp, 10 kez kupayı kazanarak büyük bir başarıya imza attı. 

Trabzonspor ise 15 finalden 9'unda zaferle ayrıldı. 

İki takımın Ziraat Türkiye Kupası finalindeki 5. karşılaşması, bu rekabetin ne kadar köklü olduğunu bir kez daha kanıtladı.

KUPA İSTATİSTİKLERİ

Beşiktaş, daha önce 16 kez finale çıkıp, 10 kez kupayı kazanarak büyük bir başarıya imza attı. Özellikle 1974-1975 ve 1989-1990 sezonlarında Trabzonspor'u yenerek kupayı kazandılar.

Trabzonspor ise 15 finalden 9'unda zaferle ayrıldı. 1976-1977 ve 1983-1984'te Beşiktaş'ı yenerek kupayı kaldırdılar.

TARİHİ FİNALLER

Beşiktaş ve Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası finalinde 5. kez karşı karşıya geliyor. Geçmişteki mücadelelerde her iki takım da zaferler ve yenilgiler yaşayarak bu rekabetin ne kadar çekişmeli olduğunu gösterdi.

Bu tarihi finalde, her iki takımın da kupayı kaldırma arzusu ve mücadele ruhu, futbolseverlere unutulmaz anlar yaşatacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.