1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS GÜNDEM

  4. İnan Akgün Alp, ‘Siz İsrail Taktikleri Uyguluyorsunuz’
Zeki Demirkubuz’un Yeni Filmi 'Hayat' Kars'a Geliyor

Zeki Demirkubuz’un Yeni Filmi 'Hayat' Kars'a Geliyor

Kars Sinema Topluluğu tarafından düzenlenen film-belgesel gösterimlerinin bu haftaki konuğu geçen hafta vizyona giren 'Hayat' ve yönetmeni Zeki Demirkubuz olacak.

A+A-

Kars Sinema Topluluğu bu haftaki gösterimlerinde, yönetmen Zeki Demirkubuz’un ‘Hayat’ filmini seyirciyle buluşturacak.

Çarşamba günleri Kars Şehir Sinemasında film-belgesel gösterimleri yapan Kars Sinema Topluluğu; uzun aradan sonra bu haftaki gösteriminde, ünlü yönetmen Zeki Demirkubuz’un ‘Hayat’ filmi ile seyircisiyle buluşacak.

Kars Sinema Topluluğu tarafından düzenlenen film-belgesel gösterimlerinin bu haftaki konuğu geçen hafta vizyona giren 'Hayat' ve yönetmeni Zeki Demirkubuz olacak.

zeki-demirkubuz.jpg

İKİ GÜN KAPALI GİŞE OYNAYACAK

17 ve 18 Ocak’taki gösterimler Kars Şehir Sinemasında saat 19.30’da başlayacak.

..haberin uzantısı

Yaklaşık sekiz yıl sonra yeni bir film yöneten Zeki Demirkubuz’un “Hayat” filmi 15 Aralık'ta vizyona girdi.

“Masumiyet”, “Kader”, “Kıskanmak” ve “Yeraltı” gibi filmleriyle tanınan ve Türkiye’nin önde gelen yönetmenlerinden biri olan Demirkubuz’un önceki filmi "Kor", 2016 yılında izleyici ile buluşmuştu.

Yeni filminin vizyona girmesiyle ilgili açıklama yapan Demirkubuz, “Hayatımda ilk defa bir filmim bu kadar çok salonda, memleketim Isparta dahil birçok şehirde gösteriliyor. Ağrı, Batman, Yozgat, Ordu, Adana… Mutluyum ama insan geriliyor ve mahçup hissediyor.” demişti.

  • Film, Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarslan'ın boykot çağrısıyla gündeme gelmişti. Kılıçarslan, Demirkubuz’u Filistin'e destek vermemek ve Filistin için "yarım cümle kurmamak"la suçlamış, Demirkubuz ise yazara küfürle yanıt vermişti.

FİLM

Kadrosunda Miray Daner, Burak Dakak, Doğu Demirkol, Melis Birkan, Umut Kurt gibi isimlerin yer aldığı Hayat’ın konusu şöyle:

"Hayat, kendisine dayatılan hayatı kabul etmeyip evinden kaçan genç bir kadının hikayesini konu ediyor. Genç bir kadın olan Hicran, babasının zoruyla nişanlanmak zorunda kalınca çareyi kaçmakta bulunur. Hicran'ın zaten onunla evlenmeyi istemediğini düşünen Rıza, başlarda bu durumu önemsemez. Ancak zaman geçtikçe Hicran tarafından istenmemek zoruna gitmeye başlar ve onunla yüzleşmeye karar verir. Rıza, sadece bir kere gördüğü nişanlısını bulmak için İstanbul'a gider."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.