1. HABERLER

  2. KÜLTÜR | SANAT | MAGAZİN

  3. Zarema, Kürt Sinemasını İnceliyor
Zarema, Kürt Sinemasını İnceliyor

Zarema, Kürt Sinemasını İnceliyor

Zarema yeni sayısında farklı kesimden yazarların yaklaşımları üzerinden sinemanın niteliğini tartışırken, Kürt sinemasının geçmişi ve bugününe ışık tutarak bunun ulusal, sanatsal ve politik yansımalarının izlerini sürüyor.

A+A-

Her sayısında farklı bir dosya ile okuyucularıyla buluşan Kürtçe edebiyat ve kültür dergisi Zarema, son sayısında farklı kesimden yazarların yaklaşımları üzerinden sinemanın niteliğini tartışırken, Kürt sinemasının geçmişi ve bugününe ışık tutarak bunun ulusal, sanatsal ve politik yansımalarının izlerini sürüyor.

İlk sayısında “Sömürge Karşıtlığı” konusuyla okuyucularıyla buluşan derginin, sekizinci sayısının konusu “Kürt Sineması”.

Son sayının editörlüğünü Fexriya Adsay’ın üstlendiği derginin yayın kurulunda Mihemed Şarman, Zana Zeydîn, Burhan Tek, Memê Mala Hinê, Kemal Yıldızhan yer alıyor.

Sinema üzerinden sürekli yeniden inşa edilen toplum modeli, Kürt/Kürtçe sinema tarihi konularının ve “Kürt sineması mı yoksa Kürtçe sineması mı” sorusunun özellikle ele alındığı derginin son sayısında, bir röportaj ve iki dosya dışı yazı da yer alıyor.

Dosya konusu çerçevesinde yönetmen Zeynel Doğan ve oyuncu ve kısa film yönetmeni Aram Dildar ile yapılan röportajlarda Kürt sinemasının geleceği üzerine değerlendirmeler yer alıyor.

Dört ayda bir çıkan dergi hakkında detaylı bilgi için tıklayın.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.