1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Halepçe'de Mitterrand'ın Heykeli DİKİLDİ
'Yurtdışına Çıkış Belgesi' Zorunluluğu Kaldırıldı

'Yurtdışına Çıkış Belgesi' Zorunluluğu Kaldırıldı

OHAL kapsamında uygulanan, kamu görevlilerine yurtdışı çıkışlarında kurumlarından belge alma zorunluluğu getiren uygulama bugünden itibaren kalktı.

A+A-

Kamu görevlileri için yurtdışına çıkarken çalıştıkları kurumdan belge alma şartı, bugün itibarıyla kaldırıldı.

Bugün yürürlüğe giren değişiklikle ilgili genelge, havalimanlarına ve sınır kapılarına gönderildi. Sabah saatlerinden itibaren yurtdışı işlemleri için havalimanı ve sınır kapılarına gelen kamu görevlilerinden izin belgesi göstermesi istenmedi.

Genelge, yurtdışına çıkış yasağı olan ve pasaportunda tahdit (sınırlama) bulunan memurları kapsamıyor.

Darbe girişiminin ardından uygulandı

15 Temmuz darbe girişiminin ardından, 18 Temmuz 2016’daki yönetmelikle kamu görevlilerinin yurtdışına çıkışları geçici olarak durdurulmuş, memurların yıllık izinleri iptal edilmişti.

Kurumdan belge alma zorunluluğu, olağanüstü hal (OHAL) kapsamında 21 Temmuz 2016’da uygulanmaya başlandı.

Yurtdışına çıkan memurlara, çalıştıkları kurumdan izin belgesi getirme zorunluluğu getirilmişti. Devlet memurları, aldıkları izin belgelerini havalimanlarında ve sınır kapılarında gösterdikten sonra yurtdışına çıkabiliyordu.

Son yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında konu gündeme gelmiş ve Başbakan Yardımcısı ve Hükümet sözcüsü Bekir Bozdağ, “darbe girişimi sonrası alınan önlemler kapsamında, kamu görevlilerinden yurt dışı çıkış işlemleri sırasında belge istenmesi zorunluluğunun 15 Kasım günü sona ereceğini” açıklamıştı.

Yeşil ve gri pasaportlar

Eski Meclis üyeleri, eski Bakanlar ile birinci, ikinci ve üçüncü derece kadrolarda bulunan veya bu kadrolardan emekli olmuş devlet memurları ile kamu görevlileri yeşil (Hususi) pasaport alabiliyor.

Gri (Hizmet) pasaportları da Hükümetçe, idarelerce veya belediyelerce resmi vazifeyle yurtdışına gönderilen; Türkiye’nin üyesi olduğu uluslararası kuruluşlarda memur statüsünde çalışanlara, Türk Hava Kurumu ve Türkiye Kızılay Cemiyetince görevlendirilenlere veriliyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.