1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in Açıklamaları
Yüksekdağ Hakkında Yurtdışına Çıkış Yasağı

Yüksekdağ Hakkında Yurtdışına Çıkış Yasağı

Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Yüksekdağ'a yurtdışına çıkış yasağı getirildi.

A+A-

Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Yüksekdağ'a yurtdışına çıkış yasağı getirildi.

Yüksekdağ Şanlıurfa 5. Ağır Ceza Mahkemesince, "terör örgütü propagandası yapmak ve silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla yargılanıyordu.

Şanlıurfa 5. Ağır Ceza Mahkemesi, Yüksekdağ'a, "Sırtımızı YPG'ye, YPJ'ye ve PYD'ye yaslıyoruz." açıklamaları nedeniyle yargılandığı davada, Cumhuriyet Başsavcılığının talebi üzerine "kuvvetli suç şüphesi bulunduğu" ve "sanığın kaçacağı şüphesini uyandıran olguların varlığı" gerekçesiyle yurt dışına çıkış yasağı koydu.

Mahkeme, daha önce de Yüksekdağ için mahkemeye zorla getirilmesi, Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla ifadesinin alınması kararı vermişti.

HDP: Karar hukuk teamüllerine aykırı

HDP’den yapılan açıklamada kararının hukuksuz ve keyfi olduğu şöylendi:

“Eş Genel Başkanımız Sayın Figen Yüksekdağ hakkında ‘adli kontrol tedbiri olarak yurt dışına çıkış yasağı’ kararı tamamen keyfidir ve hukuk teamüllerine aykırıdır.

“Karardaki, ‘sanığın kaçacağı şüphesini uyandıran olguların varlığı’ ifadesi mesnetsiz ve maksatlıdır. Sayın Yüksekdağ, defalarca yurt dışına çıkmış, uluslararası alanda çeşitli toplantılara katılmış, diplomatik ve siyasi görüşmeler yaptıktan sonra geri gelmiştir.

“‘Kaçma şüphesi varlığı’ ifadesi bu nedenlerle tamamen keyfidir, kabul edilemez. Avukatlarımız bu yasağın kaldırılması için itiraz hakkını kullanacaklar, gerekli hukuki işlemleri yapacaklardır.

“Şu anda Van milletvekili olarak Meclis çalışmalarına katılan, ülkenin her yerinde siyasi çalışmalarını sürdüren Eş Genel Başkanımız Sayın Figen Yüksekdağ hakkında verilmiş olan bu hukuksuz siyasi yasağın derhal kaldırılmasını talep ediyoruz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.