1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. İsrail ve BAE Arasında Anlaşma
YPG Fırat'ın Doğusuna Çekilecek

YPG Fırat'ın Doğusuna Çekilecek

ABD Dışişleri Bakanlığı, YPG'nin Fırat Nehri'nin doğusuna çekileceğini açıkladı.

A+A-

Türkiye ile ABD'nin Mınbiç konusundaki yol haritasıyla ilgili Washington'dan yeni bir açıklama geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, YPG'nin anlaşma uyarınca Fırat'ın doğusuna çekileceğini söyledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, günlük basın toplantısında Ankara ile Washington arasında Mınbiç konusunda varılan anlaşmaya ilişkin soruları yanıtladı. Nauert, hafta başında Washington'da bir araya gelen ABD'li ve Türk dışişleri bakanlarının, Mınbiç bölgesinde istikrarın ve Mınbiçlilerin kendi kendilerini yönetebilmelerinin sağlanması için uzlaştıklarını belirtti. "Bunun tüm taraflar için kabul edilebilir olacağına inanıyoruz" ifadesini kullanan ABD'li sözcü, YPG'nin anlaşma uyarınca Fırat'ın doğusuna çekilmeye hazır olduğunu açıkladığını söyledi.

‘ŞARTLARA GÖRE DEĞİŞEBİLİR’ 
ABD'li ve Türk dışişleri bakanlarının genel bir yol haritasını onayladığını belirten Nauert, söz konusu yol haritasının şartlara göre değişebileceğini söyledi. Nauert, "Zamanla, sahadaki koşullar değişirse bir şeyler de değişebilir. Bu, kaçınılmaz olarak devam edecek olan bir dizi görüşmenin başlangıcı" ifadesini kullandı.

ABD'li sözcü, "Mınbiç'te istikrar ve barış istiyoruz. Bu iki tarafın da kendini adadığı bir şey. Bu konuda NATO müttefikimiz Türkiye ile çok ama çok sıkı çalıştık. Bu bölgede daha fazla barış ve istikrar sağlamayı umuyoruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler