1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. YPG, Askeri Danışmanlarını Çekiyor
YPG, Askeri Danışmanlarını Çekiyor

YPG, Askeri Danışmanlarını Çekiyor

YPG Menbiç'te bulunan askeri danışmanlarını kentten çekeceğini açıkladı.

A+A-

YPG, Suriye'de Mınbiç'te bulunan askeri danışmanlarını kentten çekeceğini açıkladı.

Sputnik'in Reuters ajansından aktardığına göre YPG'den yapılan açıklamada, Mınbiç'te savaş güçlerinin Kasım 2016'da kentten çekildiği ancak askeri danışmanların Menbiç (Mınbiç) Askeri Konseyi ile birlikte çalışmaya devam etmek üzere kentte kaldığı belirtildi.

YPG Genel Komutanlığı, Mınbiç’teki askeri danışmanlarının varlığına ilişkin yazılı bir açıklama yayınladı. Mınbiç Askeri Meclisi’ne bağlı güçlerin eğitiminde görev alan danışmanlarının görevlerini tamamladıkları belirtilen açıklamada, bunların tamamının kentten geri çekildiği bilgisine yer verildi.

“TÜRKİYE DE ULUSLARARASI GÜCÜN İÇİNDEYDİ”

YPG Genel Komutanlığı’nın açıklaması şöyle:

YPG’nin terörle mücadele kapsamında yürüttüğü genel stratejisi çerçevesinde, Mınbiçlilerin daveti üzerine bu kentin IŞİD teröristlerinden temizlenmesi için başlatılan askeri operasyona katıldık. 2016’nın ilk çeyreğinde bize yapılan davet üzerine uluslararası güçlerle işbirliği içinde ki Türkiye’de bu güçlerin arasındaydı, güçlerimiz Uluslararası Koalisyon ile birlikte Mınbiçlilerin yardımına gitti ve nihayetinde 1 Haziran 2016’da Mınbiç’in teröristlerden temizlenmesine ilişkin operasyon başladı.

Yaklaşık 2 ay süren askeri operasyonların akabinde teröristler kentin tamamından, köylerinin ise önemli çoğunluğundan çıkarıldı. Başarının sağlanmasında, en yetenekli savaşçılarımızı cephenin en önüne göndermemizin büyük bir payı olduğunun bilinmesinde yarar var. Bu direnişin başarıya ulaşması, Mınbiç’in 15 Ağustos 2016’da özgürleştirilmesi böylece mümkün olabildi.

“KENTİN GÜVENLİĞİ MINBİÇLİLERE TESLİM EDİLDİ”

Mınbiç kenti özgürleştirildikten sonra, kentin güvenliği ve huzurunu sağlama çalışmaları başladı. Güçlerimiz, 16 Kasım 2016’da kentin güvenliğini Mınbiç Askeri Meclisi’ne devretti. Bu tarihten itibaren güçlerimiz kentten tamamen çekildi ve konuyu bir açıklama ile kamuoyuna duyurdu. Kentten geri çekilişimize ilişkin resmi tören televizyonlarda yayınlandı, basın kurumları bu gelişmeye geniş yer ver verdi.

“KENTTE SADECE DANIŞMANLIK YAPAN YPG’LİLER KALMIŞTI”

Mınbiç Askeri Meclisi’nin talebi üzerine bir grup komutan ve savaşçımız, danışmanlık yapmak üzere kentte kaldı. Bu komutan ve savaşçılarımız, Mınbiç Askeri Meclisi’nin eğitiminde görev yapıyordu. Bu çalışmalar Uluslararası Koalisyon ile koordineli olarak yürütülüyordu. Bu yönüyle danışmanlık faaliyetlerimiz bu açıklamanın yapıldığı ana kadar devam ediyordu. Yaklaşık 2 yıldır süren bu çalışmalarımızın akabinde Mınbiç Askeri Meclisi askeri güçlerin eğitiminde ve kentin güvenliğinin sağlanmasında kendine yetecek duruma geldiğinden, YPG Genel komutanlığı olarak danışmanlarımızın kentten çekilmesi kararını aldık.

“GEREK GÖRÜLDÜĞÜNDE AKRABALARIMIZA DESTEK VERMEKTEN GERİ KALMAYIZ”

YPG olarak kamuoyuna ve Mınbiçlilere bir kez daha belirtmek istiyoruz ki fedakarlık yaparak yürüttüğümüz bu mücadelede amacımız, yurttaşlarımızı teröristlerden kurtarmak ve onları tüm dünyanın başına bela olan IŞİD tehlikesinden korumaktır. Bu amacımızı ilişkin mücadelemiz sürüyor ve tüm dünyaya mesajımız açıktır: Teröristlere karşı mücadelemizi sürdüreceğiz, onları yok edeceğiz ve tüm kurtarılmış alanların güvenliğini sağlamada üzerimize düşeni yerine getireceğiz. Bununla birlikte bir kez daha hatırlatmak istiyoruz ki gerek görüldüğünde güçlerimiz Mınbiçli akrabalarımızın çağrılarına anında yanıt vermekten geri kalmayacaktır. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler