YÖK'ten Darbe Girişimine İlişkin Açıklama

YÖK'ten Darbe Girişimine İlişkin Açıklama

YÖK Başkanı M. A. Yekta Saraç, üniversite rektörleriyle YÖK’te bir araya geldi. 15 Temmuz darbe girişiminin ele alındığı toplantı sonrasında YÖK ve tüm üniversite rektörleri ortak yazılı açıklama yaptı

A+A-

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve tüm üniversite rektörlerinden yapılan ortak açıklamada, bütün akademik camianın milletin iradesine saygı ve demokrasiye sahip çıkma noktasında tek vücut halinde olduğu bildirildi.

YÖK Başkanı M. A. Yekta Saraç, üniversite rektörleriyle YÖK’te bir araya geldi. 15 Temmuz darbe girişiminin ele alındığı toplantı sonrasında YÖK ve tüm üniversite rektörleri ortak yazılı açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, "Başta Cumhurbaşkanımız, Meclisimiz, hükümetimiz, kahraman polisimiz, onurlu Türk ordusu mensuplarımız ve medyamız olmak üzere halkımızın kanıyla canıyla koruduğu demokratik parlamenter sistemimizin yanında bulunduğunu ve savunucusu olduğunu göstermek, varlık sebebi olan özgür ve bilimsel düşüncenin yanında yer almak üniversitelerimizin asli görevidir. Demokrasinin en önemli savunucularından olan üniversitelerimiz için gün demokrasiye sahip çıkma günüdür. Bütün akademik camiamız milletin iradesine saygı ve demokrasiye sahip çıkma noktasında tek vücut halindedir" denildi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.