1. HABERLER

  2. YÖK 'TÜRBAN'ın Önünü FİİLEN AÇTI
YÖK 'TÜRBAN'ın Önünü FİİLEN AÇTI

YÖK 'TÜRBAN'ın Önünü FİİLEN AÇTI

Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK), türbana anayasal bir çözüm tartışmalarının yürütüldüğü sırada İstanbul Üniversitesi'ne gönderdiği yazı ile disiplin yönetmeliğine uymayan öğrencilerin dersten çıkarılma

A+A-
Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK), türbana anayasal bir çözüm tartışmalarının yürütüldüğü sırada İstanbul Üniversitesi’ne gönderdiği yazı ile disiplin yönetmeliğine uymayan öğrencilerin dersten çıkarılmasını yasakladı. Yeni yönetmeliğe göre öğrenciler hakkında sadece tutanak tutulacak.

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde bir öğrencinin türbanı nedeniyle dersten çıkarılması ardından Yüksek Öğretim Kurumu’na intikal eden konuya “uygulamada” çözüm getirildi.
YÖK’un türbanın önünü fiien açan yanıtı, AKP ve CHP’nin “türban” sorununu öne çıkararak anayasal bir çözüm aradığı bir zamana denk geldi. YÖK'ün türbana ilişkin yanıtı İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü'nce tüm öğretim görevlilerine dağıtıldı. Yönetmeliğe göre öğrenciler, anayasa engeline rağmen artık derslere başörtülü girebilecek. Diğer bir ifadeyle bundan böyle bir öğrenci derse türbanla girse bile derse alınmaması ya da sınıftan çıkarılması sözkonusu olmayacak. Öğretim görevlisi tutanak tutup dekana devredecek, bu talimata uymayan öğretim üyeleri hakkında ise soruşturma açılacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.