1. HABERLER

  2. KENT HABERLERİ

  3. Yılbaşı Öncesi Operasyon, 187 Ton 'Kaçak İçki' Ele Geçirildi
Yılbaşı Öncesi Operasyon, 187 Ton 'Kaçak İçki' Ele Geçirildi

Yılbaşı Öncesi Operasyon, 187 Ton 'Kaçak İçki' Ele Geçirildi

Kaçak ve sahte alkol ticaretine yönelik 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlarda 187 ton kaçak ve sahte alkol ele geçirildi.

A+A-

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "81 ildeki 'Çengel-5' operasyonlarında 187 ton kaçak ve sahte alkol ile etil alkol ele geçirildi" açıklaması yaptı.

Kaçak ve sahte alkol ticaretine yönelik 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlarda 187 ton kaçak ve sahte alkol ele geçirildi.

Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde, il emniyet müdürlüklerinin Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube müdürlükleri, Antalya İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Gelir İdaresi Başkanlığının katılımıyla 81 ilde Çengel-5 operasyonları düzenlendiğini belirtti.

Operasyonların, vatandaşların can güvenliği ve sağlığını tehdit eden, aynı zamanda büyük miktarda vergi kaybına neden olan yasa dışı faaliyetlerin sona erdirilmesi amacıyla yapıldığını ifade eden Yerlikaya, operasyonlarda 220 kişi hakkında adli işlem yapıldığını, 35 milyon liralık vergi kaybının engellendiğini kaydetti.

Yerlikaya, operasyonlara ilişkin, "Operasyonlarda, 15 bin litre etil alkole, 188 bin litre kaçak/sahte alkollü içkiye, 6 bin 100 şişe kaçak/sahte alkollü içkiye, 1300 boş şişe ve 7 bin 700 bandrole, 2 bin 100 alkol aroması ve 8 bin 700 adet etikete el konuldu, 12 kaçak alkollü içki imalathanesi deşifre edildi. Operasyona, Gelir İdaresi Başkanlığı taşra birimleri de katıldı. Gelir İdaresi Başkanlığı ile yapılan ortak değerlendirmede 35 milyon liralık vergi kaybının önüne geçildi." paylaşımında bulundu.

..haberin uzantısı

KARS'TA YILBAŞI ÖNCESİ SAHTE İÇKİ OPERASYONU

81 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonlar kapsamında Kars'ta da, piyasaya sürülmek üzere olan 8 litre sahte alkollü içki, 70 litre sahte alkollü içki yapımında kullanılan etil alkol ele geçirildi.

Kars Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) şubesine bağlı ekipler tarafından, yaklaşan yılbaşı öncesi sahte, kaçak alkollü içki satışının engellenmesine yönelik yapılan operasyonlarda, 32 şişe halinde toplam 18 litre sahte alkollü içki ve 70 litre sahte alkollü içki yapımında kullanılan etil alkol ele geçirerek muhafaza altına aldı.

Olayla ilgili olarak şüpheli 10 kişinin gözaltına aldığı ve haklarından adli işlem yapıldığı kaydedildi..

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.