1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. İçişleri Bakanlığı’ndan HDP Açıklaması
'Yeşil Sol Parti' İçin Yeni İsim

'Yeşil Sol Parti' İçin Yeni İsim

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), 15 Ekim’de Ankara’da gerçekleştirilecek kongre için hazırlıklarını sürdürüyor.

A+A-

Kongre hazırlıklarını sürdüren Yeşil Sol Parti’de yüzde 80 değişim hedefleniyor. Kongre gündemiyle toplanan MYK, partinin yeni ismi için Hazırlık Komisyonu’na DHP ve Özgür Parti isimlerini öneri olarak sunacak.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), 15 Ekim’de Ankara’da gerçekleştirilecek kongre için hazırlıklarını sürdürüyor. 

PARTİ MECLİSİ GÜÇLENDİRİLİYOR

PolitiKARS'ın MA'dan derlediği bilgilere göre; değişimin hedeflendiği Yeşil Sol Parti’de, Parti Meclisi 80 kişilik asil, 40 kişilik yedek ve 20 kişilik fahri üyeden oluşacak. Parti Meclisi’nden de 27 kişilik Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ile Uzlaşma Kurulu ve Merkez Disiplin Kurulu üyeleri seçilecek.

İSİM ÖNERİSİ SUNULACAK

Hazırlık ve Mutabakat komisyonunun çalışmaları sürerken, Yeşil Sol Parti Merkez Yürütme Kurulu da toplandı. Gerçekleştirilen toplantının temel gündemi kongre hazırlıkları ve kongre gündemi oldu. Toplantıda partinin yeni ismi için çalıştay ve konferanslarda öne çıkan isimler üzerinden tartışmalar yürütüldü.

MYK, partinin yeni ismi için Kongre Hazırlık Komisyonu’na Demokratik Halklar Partisi’nin (DHP) ve Özgür Yaşam Partisi (Özgür Parti) isimlerini öneri olarak sunacak. Partinin yeni ismi için nihai kararı da Hazırlık Komisyonu verecek.

Eş Sözcüler Çiğdem Kılıçgün Uçar ve İbrahim Akın başkanlığında toplanan MYK, Eş Genel Başkanlık için de Hazırlık ve Mutabakat komisyonlarına isim önerisinde bulunacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.